Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Typ serwera mc ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cz. Małe pytanko :D Jaki chcecie rodzaj serwera fb z plotme czy bez tego albo sruvival. Odpadaja serwery SkyBlock i 4fun może pomyśle nad minigames ;p

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Spróbuj wymyślić coś oryginalnego, nie oklepane rzeczy.

Mam świadomość, że oryginalnym rzeczom początkowo trudno się wybić, ale gdy zostaną dostrzeżone gwarantują sukces.

Wątpię, aby ktokolwiek tutaj podał tobie pomysł na serwer, bo dobry pomysł = dobry biznes, tak więc poświęć sobie godzinkę, dwie a może całą noc i daj sobie czas na przemyślenie pomysłu.

Nie ma nic za darmo  ;)

Opublikowano

czasu nie mam wiele bo praca myśle nad serwerem minigames ale to nie wypali ;p 

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Mi się ostatnio spodobał tryb Survival+Gildie ze znajomymi. Wymyśliliśmy podzielić nas może z 20 na 2 grupy RED i BLUE. Ja jestem w RED, i mamy takie coś, że zbieramy itemy na gildie a przy tym są jeszcze wojny, ukrywamy się i kopiemy. Zakładamy gildie i gramy dalej ;) Wykorzystaj to na większą skalę :)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy będzie Survival+Frakcje, tyle że musisz się naprawdę postarać i dodać coś autorskiego, tego czego nie znajdziemy na innych serwerach.

Survival + Frakcje jest poza tym najbardziej grywalnym typem serwerów, tak więc :)

Opublikowano

Ja u siebie zrobilem Survival +Frakcje z McMMo ale polecam i sam myślę nad zrobieniem servera Minigames za dużo ich nie znalazłem a miłe chwile się spędza na nich :) 

Zapraszam na mój server: tanavis.maxc.pl  typ servera;Survial+Frakcje Mcmmo 25 slot.Niebawem start servera pvp 

76561198057026791.png

Opublikowano

Zrób taki na jaki masz ochotę i chęci, by go rozwijać. ;) Bezsensu zakładać takie tematy nie żebym chciał cię obrazić, ale po co robić kolejny beznadziejny serwer który padnie po tygodniu, bo twórcy znudził się projekt. Sam nie grałem w minecraft'a od roku, ale z mojego doświadczenia wiem że nie ma sensu pytać się o takie rzeczy, lecz robić taki jaki się lubi. ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia. ;d

Opublikowano

Dobrze by było coś nowego zobaczyć [oryginalnego]

Chociaż jak by zrobić takiego super Gildie-Survival to by mogło być :)

Budowniczy
Opublikowano

Możesz zrobić coś na wzór serwera Minecraft MPCforum, który już niestety padł, czyli z działkami różnej wielkości w fajnym mieście zbudowanym w naturalnym otoczeniu i możliwością budowania przez graczy swoich miast za dużą ilość pieniędzy. Działki byłyby kupowane za niewielką ilość pieniędzy, które można zdobyć sprzedając w pobliskim sklepie przedmioty wydobywane poza miastami lub na osobnej mapie. W miastach (a przynajmniej w głównym) powinny być różne atrakcje, na przykład park, żeby skakać po drzewach, wieża, żeby skakać z niej na dół do wody (albo na chodnik gdy ktoś nie trafi :D), może być też coś na wzór areny PVP, żeby gracze mogliby się pobić (byłoby to jedyne miejsce z włączonym PVP). Jeśli to zrealizujesz, to chętnie zagram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...