Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie karty graficznej

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w sierpniu mam zamiar kupić nowy PC, w zestawie jest gtx 780 i mam dwa pytania odnośnie tej karty:

1) Czy będzie ona wspierała dx 12?

2) Czy warto teraz ją kupić? Czy lepiej czekać na maxwella.

Opublikowano

1. Tak

2. Na 99% nie masz teraz zasilacza, który by ją obsłużył, lepiej sobie daruj, jak masz zepsuć ją na starym sprzęcie. :P

Do tego czasu jeszcze stanieją, a która karta się będzie bardziej opłacała, to Ci nie powiem, dopóki nie zobaczę testów.

@cody3223 tak, to po prostu kolejna nowa wersja DX, która wyjdzie dopiero w 2k15.

Tylko bardzo stare GPU nie będą go obsługiwały.

436951440626370320491.png

Opublikowano

,,Na 99% nie masz teraz zasilacza, który by ją obsłużył, lepiej sobie daruj, jak masz zepsuć ją na starym sprzęcie.  :P"

Ziomek ja całego pc kupuje w sierpniu mam już złożony zestawik. Oczywiście mój obecy PC nie obsłuży 780 ale nowy jak najbardziej :)

Opublikowano

,,Na 99% nie masz teraz zasilacza, który by ją obsłużył, lepiej sobie daruj, jak masz zepsuć ją na starym sprzęcie.  :P"

Ziomek ja całego pc kupuje w sierpniu mam już złożony zestawik. Oczywiście mój obecy PC nie obsłuży 780 ale nowy jak najbardziej :)

Ale pisałeś, czy warto ją TERAZ kupić, czyli dla mnie było oczywistym, żeby kupić kartę przed całym zestawem.

Pożyjemy, zobaczymy, póki co nie ma co wróżyć z fusów, która karta będzie wydajniejsza.

436951440626370320491.png

Opublikowano

CPU/MoBo/Ram? Zapomnij tera to intelek sobie robi co chce bo AMD mu g****o robi, stanieć mogą karty graficzne bo w końcu seria GTX8xx mają wyjść to jakaś obniża cen może być.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...