Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grupy guest z zakazem pisania

wiokoros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na moim tsie miałem problem z spamerami co wchodzili na serwera i reklamowali coś... Irytujące. Więc wyłączyłem grupie guest możliwość pisania prywatnych wiadomości. Zresztą za pomocy waszego poradnika -> http://www.mpcforum.pl/topic/912689-tut-karna-ranga/

Nie chce by nikt nie mógł pisać, ale by channel admini nadawali grupę użytkownikom z uprawnieniami do pisania wszędzie. W Channel Group zrobiłem grupę, nadałem jej uprawnienia do pisania. Jednak mogą pisać z kimś w obrębie danego channela. Chciałbym by mogli pisać ze wszystkimi. Wiem że TS ma ogromnie rozbudowany system uprawnień. Jest na to jakieś lekarstwo? Ewentualnie by channel admin mógł nadawać użytkownikom grupę serwera. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Prościej zrobić rangę początkową na której nikt nie może pisać i dopiero nadawać rangę która posiada uprawnienia do pisania :)

Opublikowano

Wiem o co masz na myśl. Tak, ale ja nie mam czasu ani ochoty rozdawać rang ;-) Chciałbym aby channel admini sami nadawali te rangi.

Opublikowano

Prościej zrobić rangę początkową na której nikt nie może pisać i dopiero nadawać rangę która posiada uprawnienia do pisania :)

Przydało mi się dobry sposób ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...