Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Brak dźwięku w komputerze !

GraciiiiPowrót

Pytanie

Opublikowano

Wczoraj niespodziewanie wyłączył mi się komputer. Po uruchomieniu go wyskoczył komunikat o uszkodzeniu systemu. Naprawiłem go za pomocą konsoli odzyskiwania i komendy chkdsk /r. Myślałem, że wszystko już będzie cacy, ale się przeliczyłem. Odpaliłem sobie cs'a i zaskoczenie. Brak dźwięku. Na początku spróbowałem zresetować komputem, uznałem, że może być to jednorazowy błąd. Następnie ściągałem różne wersje sterowników i nic. Zmieniałem wpisy w rejestrze zgodnie z tym co znalazłem w internecie i ciągle nic. Przeskanowałem komputer programem antywirusowym, znalazł ponad 300 zainfekowanych plików, które przeniósł do kwarantanny. Bez skutku. Używałem programów, które same szukają sterowników i je pobierają i instalują, ale nic to nie dało. W panelu sterowania w menu dźwięk i urządenia audio nie mam dostępnych żadnych opcji. Po wpisaniu w uruchom sndvol32.exe wyskakuje komunikat o tym, że "Nie ma dostępnych aktywnych urządzeń miksujących." Ikona głośniczka na pasku zadań także cudem zniknęła. To nie koniec problemów. Próbowałem użyć przywracania systemu, ale skończyło się na tym, że w każdym punkcie w jakim je dokonam jest ono niekompletne. Poszełem jeszcze dalej i próbowałem sformatować system. Po uruchomieniu instalatora oznajmuje mi on, iż nie widzi stacji cd-rom. Jestem dosłownie zrozpaczony. Czy jest możliwość, że przy tym niespodziewanym wyłączeniu się komputera karta dźwiękowa, która jest zintegrowana uległa zepsuciu? Podaję specyfikację mojego komputera, który nie jest już pierwszej młodości.

Płyta główna: ASRock 775 Twins-HDTV

Procesor: Intel Celeron 2.53 Ghz

Karta graficzna: Nvidia GeForce 9600GT 512MB

2GB Ramu

Napęd CD/DVD: Atapi Ihas 124 B

Dysk Twardy: Samsung SP0822N 80GB

Za wszystkie odpowiedzi i porady z całego serca dziękuję. Mam nadzieję, że pomożecie. ;D

Forza Milan ! <3

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem to ze wszystkim związanym z dźwiękiem w menedżerze sprzętu w czym się dało i nic się nie zmieniło. Dodam, że wcześniej miałem tam coś takiego jak Microsoft Kernel System z żółtym wykrzyknikiem, ale jakimś cudem znikło to kompletnie.

Forza Milan ! <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...