Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile modów by utrzymał mój komputer?

Gość Matrixen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Matrixen
Opublikowano

Specyfikacje mojego komputera:

Procesor:AMD athlon 7850 Dual-Core Processor 2.80 GHz

Karta Graficzna:Nividia GeForce 9600

Ram:4GB ale mam dostępne 3GB

Ile modów i na jakiej wersji by uciągnoł mój komp?

Opublikowano

Napewno nie instaluj na 1.7.2, najfajniejsze wersje do modów to 1.6.4 a jak już chcesz starszą to 1.5.2. Myślę, że paczka Pingwin Pack, Minecraft Hero Ci spokojnie pójdą ;) To jest tam wystarczająco modów ;)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

system 64-bit wrzuc jezeli masz 4gb ram:)

zalezy jakie modyfikacje;)

spokojnie FTB Monster albo inne wieksze paczki powinny smigac jezeli wrzucisz system 64-bit:) (Co prawda moga byc lagi:))

1390144171-U592769.png

Gość Matrixen
Opublikowano

Ale jak mam 64 bit mogę przydzielić tylko 1,5GB ramu ale to nawet nie starczy na ok.91 na wersji 1.6.4 po kilki minutach się gra wyłaczy i pisze Out of Memory(wiem co to znaczy).Ale zbydnio nie mam kasy na dokupienie ramu :(

Opublikowano

@Matrixen tak jest bo tak jakby gdy dopisujesz RAM to najlepszą opcje około połowy dodaje niż dopuszczalne :/ ale czy 91 modów to mało mi jest wystarczająco, aż ponadto :D

sygnaturka.png
Gość Matrixen
Opublikowano

Ale są to moje ulubione technicze modifikacje :D

Gość Matrixen
Opublikowano

Aa to może być tym spowodowane, bo ja porgramem Surnise Seven zmieniam na 64 bit

@trycek Nie mogę jestem na wakacjach :D

Opublikowano

powiem ci tak pobierz z neta windowsa 7/8.1 64BITY jezeli masz 4 gb ramu to wtedy dasz 2.5 i all mody i poleca tylko jeszcze dograj optifine ja gram na troszke gorszym pc bo mam gforca 8600GT i core 2 duo 2,6 i na 209 modach 40-60 fps w porywach do 80 z optifine naprawde 64 bitowy sytem duzo daje ja polecam windowsa 8.1 

Opublikowano

Na paczkach modów typu Yogbox, Big dig powinno ci smigać. Nie jestem pewien ile tam jest modów ale w Big Dig około 120. Więc masz duże możliwości

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Gość Matrixen
Opublikowano

A TitanFall lub inne tego typu gry by mi poszły?

To jak wrócę z Wakacji wgram 64 bit

Gość Matrixen
Opublikowano

Ile na dobrych shaderach miałbym FPS?

Opublikowano

Mam laptopa i jeszcze słabszego i wytrzymuje około 120 modów :D a co sharderów naprawde trzeba mieć mocnego kompa by je pociągnąć. Ja grałem na sharderach lite i miałem 4-6 fps ;)

Gość Matrixen
Opublikowano

A ja jak grałem na bardzo mocny shaderach miałem 15 FPS

Gość Matrixen
Opublikowano

Co mógłbym zrobić/wymienić żebym mógł mieć więcej FPS-ów na shaderach i modach :D

Opublikowano

Jak co? ;p kupić mocną kartę graficzna i do niej odpowiedni procesor ;) na najlepszych shaderach to najmocniejsze karty klękają :) imo to bezsensowny zakup do mc... graj na czym masz i tyle a kase wydaj na pppp...lody

Jak już tak bardzo chcesz to jakąś ati lub nv min 260, klasy lepsze wymagały by lepszego procesora czyli powyżej seri 4xx wymagane 4 rdzene  :D

260- 216 core przy 9600 to jak ferari przy maluchu organoleptycznie było by z 60-80fps na srednich shaderach zakładając przy karcie 8800/9800/250gts iż jest 50 fps

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Zależy ile twój Minecraft ma przydzielonego RAMu, jeśli pół Gb to spokojnie wejdzie z 70 modów. (Sam tak mam)

„Za dwadzieścia lat będziesz bardziej rozczarowany rzeczami, których nie zrobiłeś, niż te, których dokonałeś. Więc odwiąż liny. Opuść bezpieczną przystań. Złap wiatry w żagle. Poznawaj. Śnij. Odkrywaj.”

thegamescolo.png

https://www.youtube.com/channel/UC7oVqdgxFnEWkutgOkY4uDw/feed?view_as=public

Daj suba! ;)

Opublikowano

Ciezko z modami.

Zagrasz na paczce pingwinpack lite , bez shaderow !!

Ja na świetnym komputerze na shaderach ultra ledwo wyciagam 60 fps ( nie wiem czym to jest spowodowane ).

Nie dokupuj ramu jak nie masz 64 bit systemu .

Aby móc przydzielic wiecej ramu musisz sciagnac jave 64 bit

Mysle ze pomoglem

1385975953-U914647.png

Gość Matrixen
Opublikowano

Witam już mam wgraną 64 bitową wersję systemu i dziękuje za pomoc :D.Więc temat do zamknięcia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...