Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny spadek FPS.

dyczex000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam otóż taki problem, że gdy stoję na spawnie i jest ten czas żeby wybrać broń i się przygotować mam coś około 60 fpsów, lecz gdy już się skończy ten czas i się zacznie runda fps gwałtownie spada do 30 fpsów co jest dla mnie nie grywalne, ale co najlepsze gdy już wszyscy zginą i będzie koniec 1 rundy, a jeszcze nie stoję na spawnie tylko jest taki krótki okres czasu, że jeszcze po mapie można chodzić to znowu one wracają do 60 fpsów, aż do czasu gdy znowu się broń wybierze i się zacznie runda :/

Miał może ktoś taki problem? Proszę o pomoc ;)

Opublikowano

Poprostu twoj komp nie wyrabia akcji jak nic sie nie dzieje to masz to 60 fps ale jak kazdy sie rusza itp to spada bo poprostu slaby komp.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Słuchaj akcja akcją, ale nawet jak stoję w miejscu i patrze się w niebo podczas trwania rundy mam 30fps.. A gdy runda się jeszcze nie zaczęła mam 60.

Opublikowano

Podaj specyfikacje komputera (najlepiej ściągnij program Speccy i zrób screen całego programu, wraz z temperaturami). Bez tego Ci nie pomożemy. Oraz podaj ustawienia na jakich grasz. 

he?

Opublikowano

Procesor: AMD Athlon II X4 740
RAM: 3GB
Karta Graficzna: ASUS Radeon HD 6670

Jeśli chodzi o temperatury to zdjęcia nie będę robił, lecz powiem ile mniej więcej mam w spoczynku/stresie.

CPU: 37/50
GPU: 47/60
Dysk: 25-30

Co do configu CS'a korzystałem ze wszelkich configów profesjonalnych graczy, przeróżnych configów pod fpsy i tak na prawdę różnice wahają się pomiędzy 5, no może 10 fpsów.
Ustawienia CS'a też próbowałem wszystkie. Ale nie wiem czemu na 640x480 na low detalach, a na 1280x720 na high detalach fpsy się różnią może o 3-4 fpsy.
Jeżeli coś mi umknęło, a ma duże znaczenie w mojej sprawie proszę pytać ;)

Opublikowano

Komputer powinien uciągnąć stałe 60 fpsów, więc coś musi być. Te spadki pojawiają się tylko w CS czy w innych grach też? Masz zaktualizowane sterowniki do karty graficznej? Możesz sprawdzić też bad sektory dysku, ale to raczej nie ma większego znaczenia. 

he?

Opublikowano

Ten spadek fpsów pojawia się jedynie w CS:GO dla przykładu w Call of Duty 4 który ma no trochę mniejsze nawet wymagania, niż CS to udaje mi się osiągnąć stałe 250 fps. Sterowniki do Karty jak najbardziej zaktualizowane, a bad sektory sprawdzałem i nie znalazło ani 1. W dodatku mogę dodać, że miałem niedawno format (tydz. temu), ale niestety nie miałem okazji sprawdzić jak CS by działał na tamtym systemie.

Opublikowano

Ten spadek fpsów pojawia się jedynie w CS:GO dla przykładu w Call of Duty 4 który ma no trochę mniejsze nawet wymagania, niż CS to udaje mi się osiągnąć stałe 250 fps. Sterowniki do Karty jak najbardziej zaktualizowane, a bad sektory sprawdzałem i nie znalazło ani 1. W dodatku mogę dodać, że miałem niedawno format (tydz. temu), ale niestety nie miałem okazji sprawdzić jak CS by działał na tamtym systemie.

Ogólnie to po tej ostatniej aktualizacji wielu osobom właśnie posypały się FPS'y. Spróbuj jeszcze sprawdzić spójność plików lokalnych chociaż to nie powinno nic zmienić. Jaki system teraz masz? 

he?

Opublikowano

Jest to spowodowane tym, że sporo osób stoi obok ciebie, też tak mam, po prostu musisz to przeboleć.

Opublikowano

A potrafisz mi wytłumaczyć to dlaczego tak się dzieje dopiero wtedy jak rozpoczyna się runda? Bo pisałem, że gdy jeszcze się nie zacznie to mam większą ilość fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...