Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie expić sura WP 45 lvl?

Resco.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam surę wp 45 lvl na serwerze Diumar [PL].

Skille :

Czarowne ostrze m3

Czarowna zbroja m1 

Strach 10 pkt

Eq: 

FMS +9 34 sr 10 dt 20 orki / kd śmierci +4 2 spalone

Hełm 21+7 [ Jestem w trakcie próby zakupu 41+9 (Mam 1,2kkk) ]

YY +9  1,5k pz, 10 do pz, 6 szybkość zaklęcia, 10 wiatr

Tarcza 21+9 nno, 4 diabły

Srebna bransoleta +9 10 błyskawice, 20 dt, 6 diabły, 20 orki, 4 magia

Ebo +9 20 dt 6 orki

Perłowy naszyjnik +7 1,5k pz 

Bambusowe buty +0 2k pz 

Koń 9 lvl [ Dziś 10 ]

Dodatkowo mam buffa 35 lvl błogo m2 pomoc m1

Z buffami mam 

509-533 ataku

398 defa

12,5 k pż

I mam pytanie, expić nadal na orkach ?

Do którego? Expie ciągle z pd.

A jak nie to gdzie mam iść? 

Wymienić coś w eq?

u30u5xpdzqna.png

Opublikowano

V2, po grupce szponów do ściany.

Za 1,2kkk kup dobry zapas KU, bo hełm na 41 Ci nie potrzebny, zrób wyzywkę do +9,  chyba nawet mam na diumarze jakieś KU dla WP, napisz na PW jak jesteś zainteresowany.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Siemka mam surę wp 45 lvl na serwerze Diumar [PL].

Skille :

Czarowne ostrze m3

Czarowna zbroja m1

Strach 10 pkt

Eq:

FMS +9 34 sr 10 dt 20 orki / kd śmierci +4 2 spalone

Hełm 21+7 [ Jestem w trakcie próby zakupu 41+9 (Mam 1,2kkk) ]

YY +9 1,5k pz, 10 do pz, 6 szybkość zaklęcia, 10 wiatr

Tarcza 21+9 nno, 4 diabły

Srebna bransoleta +9 10 błyskawice, 20 dt, 6 diabły, 20 orki, 4 magia

Ebo +9 20 dt 6 orki

Perłowy naszyjnik +7 1,5k pz

Bambusowe buty +0 2k pz

Koń 9 lvl [ Dziś 10 ]

Dodatkowo mam buffa 35 lvl błogo m2 pomoc m1

Z buffami mam

509-533 ataku

398 defa

12,5 k pż

I mam pytanie, expić nadal na orkach ?

Do którego? Expie ciągle z pd.

A jak nie to gdzie mam iść?

Wymienić coś w eq?

Do 50 poziomu exp na BO, w tym czasie wbij ostrze na m5/6, zbrojkę na m4, zrób boja i wymień hełm. Później przesiądź się na szpony w v2, exp będzie o dwa nieba lepszy ;)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Jak chcesz stopować to na 55 poziomie, wtedy wbijesz jeszcze strach na M i skille podgonisz do wyżej wspomnianych stopni albo i lepiej;) Jak będziesz miał skille na m4+ to 3 grupki szponów weźmiesz spokojnie.

Opublikowano

Kiedyś przeciętna postać 75 lvl miała skille G1+, dzisiaj 75 lvl na upartego podexpisz inną postaciom nawet w 3 dni, także obecnie połowa 75 lvl'i ma skille M2-3.
Gdybyś chciał się zatrzymać do tych skilli G miałbyś 3 miesiące nudy, o ile by Ci KU ładnie wchodziły, graj dalej, w dzisiejszych czasach może i skille nie idą łeb w łeb z poziomem postaci ale za to nadrobisz przez EQ, które łatwiej zdobyć.

0VPaRnd.png

Opublikowano

exp na BO, jak już będziesz miał boja to kup jakieś butki na omdlenie i idź do V2

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Stopuj na 55lvl, podbijesz sobie skille m3-4+.

Zainwestujesz w jakieś ładne laczki, i lecisz na V2.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Na 45 polecam expić jeszcze na BO, exp jest przyzwoity. Na upartego wyexpiłbyś tam ten 55, ale możesz ewentualnie pośmigać na dt, tam też trochę expa złapiesz.

Na 55 oczywiście trochę dłuższa przerwa na skille.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Na 45 polecam expić jeszcze na BO, exp jest przyzwoity. Na upartego wyexpiłbyś tam ten 55, ale możesz ewentualnie pośmigać na dt, tam też trochę expa złapiesz.

Na 55 oczywiście trochę dłuższa przerwa na skille.

Widzę że Twoja przygoda na PL skończyła się w 2010 roku, także nie dawaj rad które są do chuja nie podobne, za przeproszeniem.

@topic - Mam nadzieję że ominiesz powyższą "radę".

0VPaRnd.png

Opublikowano

Widzę że Twoja przygoda na PL skończyła się w 2010 roku, także nie dawaj rad które są do chuja nie podobne, za przeproszeniem.

@topic - Mam nadzieję że ominiesz powyższą "radę".

Mógłbyś wyjaśnić mi i koledze, któremu udzieliłam tej "rady", co było w niej nie tak. Jeśli faktycznie palnęłam głupstwo, to oczywiście to się więcej nie powtórzy, ale jak na razie nie wiem, gdzie zrobiłam błąd, bo nie potrafisz tego racjonalnie uargumentować, jedynie rzucasz chu#ami.

Jeśli chodzi o przerwę na 55 lv: Każdy gra inaczej, ma swoje przyzwyczajenia. Jeśli jesteś osobą cierpliwą i nie chcesz za wszelką cenę osiągnąć max. lvl etc., chcesz jedynie cieszyć się grą, to sobie robisz stopki. W tym czasie coś tam dropisz, łowisz, chodzisz na dt. Wszystko zależy od mentalności gracza i podejrzewam, że autor tematu poczyta sobie nasze posty, a i tak nasze rady dostosuje do siebie i skorzysta z nich, bądź nie. Nie musisz tak agresywnie reagować na czyjeś komentarze.

Opublikowano

Mógłbyś wyjaśnić mi i koledze, któremu udzieliłam tej "rady", co było w niej nie tak. Jeśli faktycznie palnęłam głupstwo, to oczywiście to się więcej nie powtórzy, ale jak na razie nie wiem, gdzie zrobiłam błąd, bo nie potrafisz tego racjonalnie uargumentować, jedynie rzucasz chu#ami.

Jeśli chodzi o przerwę na 55 lv: Każdy gra inaczej, ma swoje przyzwyczajenia. Jeśli jesteś osobą cierpliwą i nie chcesz za wszelką cenę osiągnąć max. lvl etc., chcesz jedynie cieszyć się grą, to sobie robisz stopki. W tym czasie coś tam dropisz, łowisz, chodzisz na dt. Wszystko zależy od mentalności gracza i podejrzewam, że autor tematu poczyta sobie nasze posty, a i tak nasze rady dostosuje do siebie i skorzysta z nich, bądź nie. Nie musisz tak agresywnie reagować na czyjeś komentarze.

Chodziło mu pewnie o to, że teraz każdy leci po jak największy lvl. Nie ma stopek na skille, prawie każdy czyta księgi podczas expa/eventów. Pierwsza większa przerwa jest zazwyczaj na 75 poziomie. Ale tak jak piszesz, wszystko zależy od gracza i od tego, co z tą postacią ma zamiar robić (pvp, drop).

Opublikowano

Oczywiście że Ci wyjaśnię.

W obecnych czasach nawet archer 35 lvl idzie z marmurem do V2, a Ty polecasz WP'kowi 50 lvl z eq wystarczającym na ten lvl iść na BO? Poważnie?

Skille od m1 do g1 przy każdym wejściu książki robi się 55 dni, zakładając że nie daje w IS, robi je ok. 3,5 miesiąca, przez ten czas polecasz mu dropić.

To teraz pytanie moje do Ciebie, co ma dropić?

Obecnie opłaca się podnosić jedynie KU Aura, Wir, Ostrze, Zbroja, Berserk, Pomoc, Błogo, wszystkie inne ja osobiście wywalam z powrotem na glebę.

Kamol mu na tym 50 lvl'u poleci raz na 200 metinów, ja tyram nocki na metkach mordu i wyliczyłem że z rękawicą złodzieja dropnę tak raz na 35-40 metków kamola.

A warto pamiętać że metek mordu to nie jest metek którego będzie tyrać 50 lvl'owa postać i respi się bez ustanku, a te które On miałby bić tym WP'kiem musiałby najpierw znaleźć.

Mam nadzieję że uzasadniłem Ci dlaczego Twoja porada była bezsensowna.

Nie byłem agresywny tylko dobitnie podkreśliłem że brzydzą mnie porady od osób które same powinny ich zaczerpnąć.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Mizune, w 07 Lip 2014 - 15:10, powiedział: Mizune, w 07 Lip 2014 - 15:10, powiedział: Oczywiście że Ci wyjaśnię. W obecnych czasach nawet archer 35 lvl idzie z marmurem do V2, a Ty polecasz WP'kowi 50 lvl z eq wystarczającym na ten lvl iść na BO? Poważnie? Skille od m1 do g1 przy każdym wejściu książki robi się 55 dni, zakładając że nie daje w IS, robi je ok. 3,5 miesiąca, przez ten czas polecasz mu dropić. To teraz pytanie moje do Ciebie, co ma dropić? Obecnie opłaca się podnosić jedynie KU Aura, Wir, Ostrze, Zbroja, Berserk, Pomoc, Błogo, wszystkie inne ja osobiście wywalam z powrotem na glebę. Kamol mu na tym 50 lvl'u poleci raz na 200 metinów, ja tyram nocki na metkach mordu i wyliczyłem że z rękawicą złodzieja dropnę tak raz na 35-40 metków kamola. A warto pamiętać że metek mordu to nie jest metek którego będzie tyrać 50 lvl'owa postać i respi się bez ustanku, a te które On miałby bić tym WP'kiem musiałby najpierw znaleźć. Mam nadzieję że uzasadniłem Ci dlaczego Twoja porada była bezsensowna. Nie byłem agresywny tylko dobitnie podkreśliłem że brzydzą mnie porady od osób które same powinny ich zaczerpnąć.

Autor tematu ma 45 lv, na BO na tym poziomie jest jeszcze dobry exp. Napisałam, że na upartego wbiłby tam 55 (jeśli ma czas, chęć i cierpliwość, a nie ma np. hajsu na eq lub nie ogarnia na innych mobach), więc troszkę przeinaczasz fakty. I powtarzam: wszystko zależy od gracza. Ja radziłam mu zrobić przerwę na 55, bo lubię przykładowo palić itemki w DT i od dawna na PL'u zajmuję się tylko tym. Ale przecież nie zmuszam go do tego, to tylko RADA. Zachowujesz się troszkę tak, jakbyś tylko Ty mógł coś użytkownikom doradzać.

Nie wiem, dlaczego tak emocjonalnie podszedłeś do całej sprawy, szczególnie określenie "brzydzą mnie porady" mnie zaciekawiło. W takim razie nie potrafię sobie wyobrazić Ciebie, czytającego jeszcze "głupsze" porady od mojej. To nawet nie jest dobre dla zdrowia, może odpocznij od komputera :) Jeśli chciałbyś jeszcze podyskutować (ale na poziomie), to możesz napisać pw, nie chcę tutaj robić niepotrzebnego spamu.

Opublikowano

Autor tematu ma 45 lv, na BO na tym poziomie jest jeszcze dobry exp. Napisałam, że na upartego wbiłby tam 55 (jeśli ma czas, chęć i cierpliwość, a nie ma np. hajsu na eq lub nie ogarnia na innych mobach), więc troszkę przeinaczasz fakty. I powtarzam: wszystko zależy od gracza. Ja radziłam mu zrobić przerwę na 55, bo lubię przykładowo palić itemki w DT i od dawna na PL'u zajmuję się tylko tym. Ale przecież nie zmuszam go do tego, to tylko RADA. Zachowujesz się troszkę tak, jakbyś tylko Ty mógł coś użytkownikom doradzać.

Nie wiem, dlaczego tak emocjonalnie podszedłeś do całej sprawy, szczególnie określenie "brzydzą mnie porady" mnie zaciekawiło. W takim razie nie potrafię sobie wyobrazić Ciebie, czytającego jeszcze "głupsze" porady od mojej. To nawet nie jest dobre dla zdrowia, może odpocznij od komputera :) Jeśli chciałbyś jeszcze podyskutować (ale na poziomie), to możesz napisać pw, nie chcę tutaj robić niepotrzebnego spamu.

Wybacz jeśli Cię uraziłem i to co teraz napiszę Cię urazi, ale stwierdzenie że "może nie ma hajsu na EQ" znajdzie się na liście najgłupszych powiedzeń jakie można wygłosić, ponieważ On wypisał swoje EQ.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Dziękuje za rady ;) 
Wyszedł z tego mała spina xD 
Ale każdy miał troszkę racji :)
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję :D

Do zamknięcia.

u30u5xpdzqna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...