Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Warny za głupie odpowiedzi w pewnym teamcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W dziale metin2 jest temat, który ma pomóc w odnalezieniu odpowiedniego serwera do gry (jeśli ktoś nie kojarzy to tutaj macie link do tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/585724-nie-wiesz-gdzie-grac-szukasz-serwera-zapytaj-tutaj/ ).

Jak widać jest szablony (który zdecydowana większość stosuje), w którym wypisują swoje wymagania wobec serwera, a pozostali użytkownicy dobierają odpowiedni serwer na podstawie zachcianek pytających.

Bardzo często niestety kilku użytkowników (najbardziej aktywnych w tym temacie) podaje wciąż te same serwer nie spełniające wymagań-ciągle reklamują serwer, an którym grają mimo, że gracze pytają o coś innego.

Przykłady postów:

#14466-odpowiedź padłą Virtual mimo iż jest przepchany pierodłami, a gracz prosił o coś innego

#14470-znowu odpowiedź Vritual, ten sam użytkownik. Tym razem ktoś prosił o łatwość gry co jest niemożliwe na serwerze Virtual przez jego wielkość, starość i ilość graczy

#14478-znowu Virtual, ten sam użytkownik. Ktoś wyraźnie napisał, że zależy mu na serwerze 4FUN/Easy, a takim niestety ten serwer nie jest.

Tych postów jest mnóstwo ale nie zamierzam ich wszystkich teraz szukać (praktycznie jeden na 10 jest taki).

Do czego zmierzam? Gdybym zgłaszał te posty-oczywiście podając dlaczego odpowiedź jest nieodpowiednia ci gracze dostawaliby warny?

Ich odpowiedzi na zapytania to po prostu:

-reklama (ciągle wciskają jeden serwer nawet tam gdzie nie pasuje

-nabijanie postów (codziennie śledzę ten temat i wciąż ci sami, to samo piszą)

-wprowadzanie graczy w błąd

Przepraszam jeśli ktoś czegoś nie zrozumiał ale na szybko pisałem. Jakby coś było niejasne to wyjaśnić mogę wieczorem na spokojnie. Liczę, że administracja zrozumie o co mi chodzi i zgodzi się na karanie takich użytkowników.

Opublikowano

Jeżeli ktoś wprowadza w błąd z serwerem, to wystarczy wysłać raport o wprowadzaniu w błąd, bądź skontaktować się z którymś z moderatorów tamtego działu np. ze mną.

A do tego tematu odsyłamy ze względu na to, że powstaje cała masa tematów, bo ktoś nie wie gdzie grać.

Dobrze, że został poruszony ten temat.

Ale w jakim celu utworzyłeś ten temat w sugestiach?

Opublikowano

Człowieku masz od tego dział prezentacje a w nim spis kilkudziesięciu serwerów, myślę że jeśli opanowałeś w sposób mierny czytanie ze zrozumieniem to znajdziesz tam coś co odpowiada twojemu IQ które nie pozwala ci się wybić na xyz serwerach i skończysz wreszcie z zawracaniem dupy i teorią spiskową jak to bardzo cię bozia pokarała odbierając rozum do gry nawet przy użyciu czitów -> link

sygnatura3k.png

Opublikowano

Tak btw. jeżeli serwer easy jest dla cb trudny to człowieku przesiądź się na 4fun...

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Tak btw. jeżeli serwer easy jest dla cb trudny to człowieku przesiądź się na 4fun...

Aktualnie gram na Ascarial (medium-hard), Metin2 PL (na TBD) i Invoria. Wszystkie 3 serwer są dużo łatwiejsze od tego waszego Virtuala czy Pandory ponieważ tam nie ma tak brutalnych cen. Na tym waszym Virtualu exp może i jest easy (chociaż na nowe mapki potrzebny jest buff) ale za to eq jak na najgorszym Hardzie drogie! +Troszkę nie na temat napisałeś, bo ja nie piszę o tym czy coś jest trudne czy łatwe tylko po prostu nie pasuje do wymagań użytkowników.

@Zarax

Dlaczego w sugestiach? Pisałem do jakiegoś moderatora (konkretnie do Dektored) w sprawie użytkownika GallAnonim1429, który właśnie reklamował ciągle Virtuala. Czy ktoś pytał o Medium czy też o 4Fun on zawsze tam go wciskał. Moderator mi odpisał "Witam. Może jego zdaniem ten Virtual jest serwerem godnym polecenia."-to mnie całkiem zdemotywowało. Przecież nawet jeśli według niego jest on godny polecenia to nie znaczy, że może go wszędzie wciskać. Moim zdaniem niezmiennie najlepszym jest Global Metin PL to znaczy, że mogę go sobie wcisnąć gdy ktoś napisze np. "szukam medium, 700+ graczy, stary klimat" lub "szukam serwera z przyjemnym expem, na którym łatwo się wybić", "szukam serwera z dobrym klimatem gdzie jest dużo polskich gildii"? Oczywiście, że nie mogę, bo to nie pasuje! To właśnie robią ludzie w tym temacie! Dektored mnie trochę spławił (potem napisał, że mogę zgłaszać posty ale uznałem, że inni moderatorzy mogą to odrzucić) dlatego w sugestiach chcę zaproponować moderatorom żeby na to zwracali uwagę.

@tadziotadzio

Chyba nie zrozumiałeś o co biega dlatego nie będę się wypowiadał na twój temat.

Dobra! Coś mi się wydaje, że zaraz będą spiny od niektórych osób dlatego krótka piłka: moderatorzy będą zwracać uwagę na to czy ktoś chce pomóc innej osobie czy po prostu reklamując serwer wprowadza w błąd innego użytkownika oraz czy mogę zgłaszać posty (oczywiście z wyjaśnieniem), które po prostu nie pasują do wymagań?

Dodatek: http://www.mpcforum.pl/topic/585724-nie-wiesz-gdzie-grac-szukasz-serwera-zapytaj-tutaj/page-721 #post 14408 wyraźnie napisałem:

"Dodatkowe Info: chcę zagrać szamanem leczenie lub surą bm. Odpadają te wszystkie wasze Virtuale, dreikony, Invoria, Pandora, Ravia, Balmora, Xenox. Myślałem o iMetin ale nie wiem czy tam jest aż tylu graczy i czy nie jest zbyt trudno się wybić"

Jaka odpowiedź użytkownika M0ntes? INVORIA?!

Opublikowano

Jeżeli ktoś wprowadza w błąd z serwerem, to wystarczy wysłać raport o wprowadzaniu w błąd, bądź skontaktować się z którymś z moderatorów tamtego działu np. ze mną.

A do tego tematu odsyłamy ze względu na to, że powstaje cała masa tematów, bo ktoś nie wie gdzie grać.

Dobrze, że został poruszony ten temat.

Ale w jakim celu utworzyłeś ten temat w sugestiach?

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Do czego zmierzam? Gdybym zgłaszał te posty-oczywiście podając dlaczego odpowiedź jest nieodpowiednia ci gracze dostawaliby warny?

Ich odpowiedzi na zapytania to po prostu:

-reklama (ciągle wciskają jeden serwer nawet tam gdzie nie pasuje

-nabijanie postów (codziennie śledzę ten temat i wciąż ci sami, to samo piszą)

-wprowadzanie graczy w błąd

Dokładnie tak.

Posty, których treść powtarzana jest przez jedynego użytkownika, w dodatku odbiegająca od prośby szukającego to najzwyczajniej w świecie spam/powielanie odpowiedzi/offtopic (zwał jak zwał, bo można to podciągnąć pod kilka "wykroczeń").

Co do reklamy - jeśli przykładowo ja miałbym swój serwer i miałbym założony temat o nim w publikacjach i odpowiadałbym w temacie szukania serwera zgodnie z prawdą, czyli z tym czego oczekuje dany user, tym samym podając nazwę mojego serwera - reklama to nie jest. Pytanie - odpowiedź i już. Natomiast... jeśli pisałbym do każdej prośby "PhoenixMT2" niezależnie jaki typ serwera podali dani użytkownicy, to oczywiście jest to reklama serwera, bo nie o to prosił ktoś inny, a więc równocześnie offtopic. Dodatkowo jeśli takie odpowiedzi ukazywałyby się dosyć często, to jeszcze za spam/powielanie.

Reasumując - jeśli zgłosisz użytkownika, który popełnił któreś z wymienionych przez Ciebie wykroczeń - prawdopodobnie warn/ban go nie ominie.

727881401622271220780.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...