Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DUO Carry - ADC

LoLMaaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otoz przygotowujemy sie do sezonu 5 z kolega mamy zamiar wbic 30 lvl i rozpoczac sezon w duo rankedach ;d

Tylko zastanawiam sie na jakiej linii grac ;x

bardzo lubie ADC farmic umiem dobrze ;d lecz wiadomo musze jeszcze nabrac doswiadczenia..

mniej wiecej ogarniam wbijanie sie w TF i linii nie przegrywam ;d

i tu wlasnie na jaka linie powinien isc moj kolega ;d 

MID czy na jungle ;d?

bo potrzebny mi ktos kto ogarnie inna linie ja nawet z zlym suppem dam rade ;x

Opublikowano

Mid tez jest spoko, z mida do bota jest blisko i jak obaj wygracie linie to pokierujecie bobow

Pomogłem daj +

02110113_Komarek5.png

Bywalec
Opublikowano

Zawsze może też mainować support'a...praktycznie każdą postacią da się wyccarować gry, z każdej linii.

Ja polecam: jungla+mid, top+adc, adc+support.

Opublikowano

Najlepsze połączenie do Support + ADC. Można wycarrować całą grę, potem roamować i gg wp :) Albo drugim połączeniem jest ADC + Jungler. ADC kerujesz sobie bota, a Jungler roamuje każdą linię + zwiększa szansę na wygraną. Decyzja zależy tylko od Ciebie.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@Gramnalajcie - jedyna mądra odpowiedź

@Reszta - Ludzie - pierdolicie mu takie farmazony. Kolega ma iść tam, gdzie czuje się dobrze i najczęściej gra.

Po co ktoś ma iść na mida/topa, jeżeli nie potrafi tam grać i tylko będzie padał.

Po co ma iść do jungli jeżeli ma tylko w niej siedzieć i farmić - bo nie wie kiedy gankować i w jaki sposób. 

Po co ma iść supporta jeżeli nie wie kiedy ma wejść w enemy, jak ich obijać i kiedy się wycofać.

Jeżeli nie macie żadnych main lane - to zacznijcie już sobie je mainować.

Mid - Może roamować, więc jeżeli potrafi ugrać mida i zniszczyć enemy, to i także może bez problemu pomóc na innych lane.

Top - Tak jak wyżej, może schodzić z lane, nie wspomnę już że taki panth ma bardzo dobre roamy.

Jungle - Wiadomo, gankami i counterjunglą wygrywamy grę.

Support -  Można supportować champami z dmg i iść pod ap - pamiętając o wardach. Można robić też za tanka...

Jest wiele możliwości - a to gdzie kolega pójdzie, niech będzie jego wyborem.

League of Legends

Opublikowano

Witam otoz przygotowujemy sie do sezonu 5 z kolega mamy zamiar wbic 30 lvl i rozpoczac sezon w duo rankedach ;d

Tylko zastanawiam sie na jakiej linii grac ;x

bardzo lubie ADC farmic umiem dobrze ;d lecz wiadomo musze jeszcze nabrac doswiadczenia..

mniej wiecej ogarniam wbijanie sie w TF i linii nie przegrywam ;d

i tu wlasnie na jaka linie powinien isc moj kolega ;d 

MID czy na jungle ;d?

bo potrzebny mi ktos kto ogarnie inna linie ja nawet z zlym suppem dam rade ;x

tak ze złym supportem dasz rade, jaki masz lvl? 20? 50 farmy w 20 minucie to nie jest dobry wynik. lini nie przegrywasz hahah chce zobaczyc jak grasz na jakiegoś dobrego thresha czy brauma + ogarnietego adc. 0/11 na starcie i flame na junglera

Opublikowano

Skąd wiesz jaka będzie meta do 5 sezonu, może z mida się zrobi tank?Lepiej wbij sobie najpierw odpowiednie konto i potem się martw tym bo moze się masa rzeczy zmienić, jest połowa sezonu dopiero.

@Edit

Z doświadczenia moge powiedzieć, że do diamentu najlepiej sprawdza się DUO bot albo adc + jungle.

Opublikowano

Skoro Ty idziesz adc, to kolega najlepiej niech mainuje junglę. 

Dlaczego?

Ano dlatego, że jeśli będziesz lekko przegrywał linię, on pomoże złapać Ci feeda i ogólnie gra zależy dużo od jungli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...