Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic I - Sterowanie?!

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam pytanie na temat sterowania w G1 bo moim zdaniem jest ostro pokrecone :D Gralem w niego dawno, i nie spodziewalem sie ze sterowanie bylo takie jakie jest tylko podobne do tego w G3, czyli dosc uproszczone. Wybaczylem juz G1 LPM + Strzalka zeby atakowac, ale jak skoncze sie bic i jak schowam juz swoja bron to kamera stoi w miejscu i niczym nie moge jej przestawic. Poprotu jakby Myszka, a niekiedy klawiatura, przestaly dzialac. Dodam ze mam Windows 8 ... 

61093c6efb.png

Opublikowano

Sterowanie G1 zawsze było LPM + Strzałka (jak chcesz sobie pograć w multiplayera. To na tą chwile się do tego przyzwyczaj). Wracając do problemu. Kamera zawieszona jest ciągle czy po schowaniu broni? (Spróbuj F4 przez kody. Włącz tryb Marvina (kody) i kliknij F4. I zobacz czy się odwiesi lub F6 -> F4).

yiWCsl1.png
Opublikowano

Sterowanie G1 zawsze było LPM + Strzałka (jak chcesz sobie pograć w multiplayera. To na tą chwile się do tego przyzwyczaj). Wracając do problemu. Kamera zawieszona jest ciągle czy po schowaniu broni? (Spróbuj F4 przez kody. Włącz tryb Marvina (kody) i kliknij F4. I zobacz czy się odwiesi lub F6 -> F4).

Znaczy jak zaczne ruszac myszka i klikac byle co to po jakiejs chwili sie odblokowuje , i to nie tylko po schowaniu broni tylko czasami podczas zwyklego podnoszenia itemkow i chodzenia :>

61093c6efb.png

Opublikowano

Gra jest stara prawdopodobnie ma problemy z systemem. U mnie np. G1 się tnie mimo i5-4670 i GTX770 a mimowszystko gram. Będziesz musiał się niestety znowu przyzwyczaić a jestem pewny że zbyt dużo czasu Ci to nie zajmie.

Opublikowano

Gra jest stara prawdopodobnie ma problemy z systemem. U mnie np. G1 się tnie mimo i5-4670 i GTX770 a mimowszystko gram. Będziesz musiał się niestety znowu przyzwyczaić a jestem pewny że zbyt dużo czasu Ci to nie zajmie.

Sterowanie dla mnie to nie problem gdyby nie to scinanie kamery ;/ Ale dziekuje za pomoc.

Mam jeszcze jedno pytanie, jest jakies pelne spolszczenie? Poniewaz kupilem sobie G1/2/3 na steamie i nie ma jezyka Polskiego ;/ 

61093c6efb.png

Opublikowano

Będziesz musiał podmienić chyba większość gry. Bo całkowity Gothic jest, tylko jest taki problem na steam'ie, że starsze gry nie mają języka Polskiego. Musisz poszukać uważnie, albo ściągnąć i podmienić pliki odpowiedzialny za dubbing/napisy. (Ja se kupiłem Postal 2 Complete i nie ma polskiego ._.)

yiWCsl1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...