Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zguba

MoyzeS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio borykam się z problemem który wraca do mnie niczym bumerang . Mianowicie, mój kochany internet/komputer ( tak mi się wydaje że to o to chodzi ale nie wiem dokładnie czyja to jest wina ) gubi pakiety danych internetowych . Ktoś mógłby powiedzieć " pewnie mieszkasz na wasi i masz neta 512kb/s i to dlatego, zainwestuj chociaż w 1 mb hahaha ... " Otoż nie moi drodzy gdyż ostatnio zmieniłem internet na 6 mb/s ( tak, wiem szał ) . Ze starym internetem tez miałem ten problem w ostatnim czasie, ale zmieniłem router na nowy ( TP-LINK - wczesniej Edimax ) poprawiłem internet i pewien czas wszystko było dobrze aż tu nagle przedwczoraj pobieram pakiety z AIONa i wyskakuje błąd . Pomyślałem że ta gra jest dziwna i po prostu wyłączyłem patcher . Jakież było moje zdziwnie kiedy po pobraniu serwera Metina i otworzeniu pliku wyskoczył mi błąd " nieoczekiwany koniec archiwum " a w środku nie było plików które się niby pobrały . Gdy chcę pobrać coś z Mega podejrzanie często wyskakuje " tymczasowy błąd " a potem pobieranie się zacina . Mam także problem z otwieraniem stron ponieważ czasami się nie ładują lub robią to długo ... Dodam że mój laptop może być zawirusowany jednak nie sądze aby wina leżała po jego stronie ( jak mozecie to i tak podeślijcie jakieś program lub antywira którym bym mógł co nieco wyczyścić, nie chodzi mi o CC bo tego używam ) .

Jeśli ktoś mógłby mi pomóc / podać strone gdzie opisana jest podobna sytuacja wraz z rozwiązaniem byłbym bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

Przeskanuj komputer tym:http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html

Potem podaj log z wyniku skanowania.

Internet od tego samego dostawcy co wcześniej? 

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Wejdź na stronę routera i sprawdź bitową stopę błędów (BER) i margines szumów dla pobierania (Downstream Attenuation Margin). To pierwsza powinno być jak najmniejsze a drugie przynajmniej 6 dB jeżeli jest mniej to dzwoń do dostawcy internetu.  

Oczywiście masz internet prze kabel?

RAsfepN.png
Opublikowano

Sprawdzę to wszystko jak tylko wrócę do domu . Komputer mam polaczony z internetem za pomocą wi-fi . Dostawca ten sam co byl .

@ Nie moge nawet pobrac tego pliku co podales Ghost :/ - pobrałem ale po instalacji pisze że nie jest właściwym programem systemu win 32 i się nie włącza  

Nie moge na stronie routera znaleźć tych danych o których mówisz Osama ... Pod jaka zakładką mogą się one znajdowac ? 

Dodam tylko że np. TS działa mi znakomicie mam koło 20 pingu i nic mi sie nie zacina . 

Mhm i znowu mam ten sam problem który miałem ze starym routerem ... " The files is corrupted. Please make a new copy of the program . " 

Czytałem że moge mieć coś nie tak z tymi ustawieniami MTU próbowałem w poleceniem tego typu "ping www.tp-link.com -f -l xxx "  i wyskakuje że gubie 4 z 4 pakietów, nie wiem co to znczy i czy zrobiłem ten tes dobrze ... 

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie ale powiem ze internet mam razem,z,telefonem wiec i polaczone jest droga kablowa . Czyli do mojego domu idzie kabel do telefonu idzie kabel I d routera idzie kabel :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...