Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zed pytanie [build,runy,gra na linii]

SajmooooN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie, a mianowicie chodzi o postać o nazwie Zed.

Kupiłem ją mam (11lvl) i chciałbym zapytać czy opłaca się ją trzymać dalej czy sprzedać?

A jeśli opłaca się trzymać to chciałbym was prosić o podanie jakiegoś dobrego buildu oraz rozpoczęcia gry ( pierwszy item )

W skillach wiem, że maxuje się Q,

Jeśli można to podajcie też jak nim grać na linii pushować czy lepiej może zostać bardziej pod swoja wieżą i czekać na junglera?>

Proszę o szybką i dobrą odpowiedz :D :P

80959442604100653079.jpg

Opublikowano

Bulid:

Merce/Tabi > BotRK > Black Cleaver > Last Whisper > Yoummu > MoM/GA/Banshee

Na pierwszy item kupuje się Ostrze Dorana potke i żółtego trinketa.

Zed'em gra się bardzo offensywnie. Walisz W>E>Q i cały wave schodzi. Dzięki pasywce się banalnie farmi.

Pozdrawiam. ;p

A o tym czy go zostawić musisz sam zdecydować. Zagraj nim 3 gierki i zdecyduj. ;p

Opublikowano

^ co sie k***o j****y unrankedzie wypowiadasz co

Dziecko, ja nie jestem unrankedem tylko gram sobie na nowym koncie. Na main acc był gold III. ; d

Dodam jeszcze, że łatwo się kontruje ulti zed'a takimi itemami jak: Zhonya, QSS. 

@SajmooooN  

Obówie Merkurego/Ninja Tabi > Ostrze zniszczonego króla > Czarny tasak > Ostatni szept > Yoummu > Paszcza Malmortiusa/Anioł stróż/Banshee ;)

Opublikowano

Buty merkurego > Ostrze zniszczonego króla > Czarny tasak > Ostatni szept > Widmowe ostrze Youmuu > Anioł Stróż, Całun Banshee.

Nie polecam Youmuu na Zeda, już lepsza hydra, Zed nie potrzebuje AS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...