Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Phoenix or Tiger

Vexal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że Tiger jest lepszy. Tzn. na prawdę jest tak, że Pheonix zniszczy Tigera, ale.. ale żeby cokolwiek robić tym Phoenixem musisz wyfarmić latarenkę, co się wiąże z tym, że nie będziesz gankował lub ograniczysz je do niskiego poziomu.

Na Tigerze jest tak, że nie masz tam latarni, więc możesz poświęcić mniej czasu na farmę, a więcej na pomaganie liniom.

Po za tym na Phoenixie dodatkowo musisz zakupić Stone'a by wyrabiać z maną.

Ale w late myślę, że bardziej ugrasz coś Pheonixem, no ale w obecnej mecie nie stawia się na late, tylko na presję już od początku gry.

Opublikowano

Feniks + spirit stone + latarnia = czyścisz junglę szybciej niż kiedykolwiek i nigdy nie kończy ci się mana, ogromny sustain. Trick2G tak gra

Opublikowano

Phoenix jest lepszy. Na Jungli szybko czyści campy, a na topie to taki lepszy sunfire. Koleś Cię bije, a Ty go po prostu niszczysz. Różnią się tym, że Phoenix niszczy wszystko w około, a Tiger tylko jeden target.

Masz jeszcze bulid:

Merce/Tabi/Mobility> Flare > Trinity > Frozen Heart > Spirit Visage > Banshee

Na Udyrze bardzo ważne są CDR, więc musisz wyliczyć sobie z runek itp. aby mieć 40%. ;-)

Opublikowano

Na Tigerze jest tak, że nie masz tam latarni, więc możesz poświęcić więcej czasu na farmę. 

A nie przypadkiem mogę poświęcić wtedy mniej czasu na farmę grając Tiger'em ? :D

Opublikowano

Na Udyrze gra się flare, nie zależnie od stylu. Farmisz, farmisz, farmisz i counterjungle'ujesz.

Opublikowano

Moim zdaniem zdecydowanie Phoenix, głównie z powodu damage i AOE. Masz szybszy clean i farmę.

Opublikowano

wszystko zależy od teamu.

np.

jeżeli na topie niema tanka np. riven to ty idziesz fenix (fenix się pod tanka buduje)

ale jeżeli na topie jest tank np. renek to ty idziesz tygrysem(budujesz się po trinity+zefir/botrk)

Pomogłem daj like :)

Opublikowano

A nie przypadkiem mogę poświęcić wtedy mniej czasu na farmę grając Tiger'em ? :D

O to mi chodziło, tylko źle w słowa ująłem, już poprawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...