Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Co się dzieje z komputerem?

ReLoUPL

Pytanie

Opublikowano

Siemanko. Dzis po jakis 4 miesiacach chcialem odpalic tego blaszaka, i odpalil sie ok, chcialem zagrac w csa i odrazu jakis problem steam sie odpalil za 2 razem dopiero, potem byla aktualizacja cs go i bylo, ze cos z plikami zle, odinstalowalem steama teraz nie moge zainstalowac, chcialem anty vira zainstalowac, to jest file is corupted, i w sumie tak z wiekszoscia plikow, na yt filmiki czarny ekran, w przegladarce co chwile jave wywala, da sie cos jeszcze procz formata tutaj zrobic? 

4zzt3n.png

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja bym obstawiał dysk twardy. Wejdź do zakładki Error Scan, odznacz quick Scan i naciśnij start. Uwaga, potrwa to chwilę. Jak zobaczysz choć jeden czerwony kwadracik to ratuj z dysku co możesz.

Enforcevip JEST BEZPIECZNE. NIE KUPOWAĆ, NIE JEST WARTE NAWET ZŁAMANEJ ĆWIARTKI GROSZA.

Drugi naczelny bolowiec mpcforum, tuż po Marcolym. Nie pisać po hasło do rara z enforcevip.

Opublikowano

Skan sie zaczal, a ratowac nie mam czego :D Same syfy na tym kompie. Potem wrzuce ss jak zakonczy skan. 

Edit; jeszcze takie pytanie jak nie bedzie ani jednego czerwonego to wtedy tylko format? 

4zzt3n.png

Opublikowano

Skan sie zaczal, a ratowac nie mam czego :D Same syfy na tym kompie. Potem wrzuce ss jak zakonczy skan.

Edit; jeszcze takie pytanie jak nie bedzie ani jednego czerwonego to wtedy tylko format?

Jak ci nie szkoda danych to tak, ale format jest ostatecznoscią. Jak nie będzie żadnego czerwonego to możesz jakieś skany antywirusowe zrobić itp.

Enforcevip JEST BEZPIECZNE. NIE KUPOWAĆ, NIE JEST WARTE NAWET ZŁAMANEJ ĆWIARTKI GROSZA.

Drugi naczelny bolowiec mpcforum, tuż po Marcolym. Nie pisać po hasło do rara z enforcevip.

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Tak.

Zrób Threat Scan i daj loga.

Jak coś wykryje to dawaj pełny skan.

Opublikowano

Jak ci nie szkoda danych to tak, ale format jest ostatecznoscią. Jak nie będzie żadnego czerwonego to możesz jakieś skany antywirusowe zrobić itp.

A jakim programem najbardziej polecasz?

I jeszcze jedno jak i anty vir nic nie wykryje, to jak wtedy wytłumaczyć, że praktycznie nic nie mogę właczyc ogladac na yt, odpalic steama origina itd. 

Wgl nie wiem czy jakiegos anty vira dam rade odpalic. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Jak uda ci sie zainstalować HD Tune, to daj ss'a z zakładki Health.

Opublikowano

To źle wróży, ja bym obstawiał wadliwy dysk twardy. Ew. sprawdź w BIOSie, czy masz włączoną obsługę S.M.A.R.T.

Opublikowano

To źle wróży, ja bym obstawiał wadliwy dysk twardy. Ew. sprawdź w BIOSie, czy masz włączoną obsługę S.M.A.R.T.

A zanim wejde to w której to zakładce będzie?

Jak coś to bios taki stary mam szary. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Eeeee... Stare biosy zwykle są szare xD

Jaką masz płytę główną? Sprawdź w cpu-z.

Opublikowano

Asus M2N32 Proffesional, ale juz w biose wlaczylem tam w 1 zakladce bylo cos SMART i dalem to na enablem, ale w zakladce HEALTH dalej nic nie ma. 

4zzt3n.png

Opublikowano

A jakim programem najbardziej polecasz?

I jeszcze jedno jak i anty vir nic nie wykryje, to jak wtedy wytłumaczyć, że praktycznie nic nie mogę właczyc ogladac na yt, odpalic steama origina itd. 

Wgl nie wiem czy jakiegos anty vira dam rade odpalic. 

Tym się potem zajmiemy xD

Polecam przeskanować Malwarebytes Anti Malware.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...