Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strony typu adfly, shorte.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z góry jeśli zły dział to proszę o przeniesienie. Mam konkretne pytanie, na jakiej zasadzie działają serwisy typu adfly i shorte, że są w stanie rozróżnić komputer nawet jeśli ma zmienione ip/ proxy? Takie zabezpieczenie przed 'nabijaniem' wyświetleń mnie interesuje i chciałbym poznać zasadę działania. Za pomoc oczywiście + i 5. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.

"Politycy wszędzie są tacy sami. Obiecują zbudować most nawet tam, gdzie nie ma rzeki."

Opublikowano

Sesja nowa, ciasteczka wyczyszczone, zmiana adresu ip nic nie daje, akceptują tylko pierwsze 5 wejść z danego pc, nieważne z ilu adresów ip, może to być 5 różnych proxy, albo 5 razy ten sam adres ip. Do tego strona chce się dostać do danych obrazu przez Canvas (mogłem to źle sformułować prosze mnie poinformować jeśli się mylę.). Dziękuję za zainteresowanie tematem i liczę na dalsze propozycje.

"Politycy wszędzie są tacy sami. Obiecują zbudować most nawet tam, gdzie nie ma rzeki."

Opublikowano

Moze adres mac karty sieciowej?

To strony mają dostęp do takich informacji? Nigdy nie słyszałem o tym, że jakiś skrypt sprawdza adres MAC. 

Wydaje mi się, że jest tak, jak pisałem powyżej, tzn. adfly blokuje wejścia przez proxy. Znalazłem nawet listę "działających" (nie sprawdzałem) proxy:

http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/proxies/577273-working-proxies-adfly.html

ㅈㅈ.

Opublikowano

Adres mac karty sieciowej zmieniony, wciąż nic. Wejścia przez proxy są umożliwione jak już mówiłem, ale jeśli na tym samym komputerze zagłosuje się 5 razy, to później już nie można nawet jeśli adres ip był za każdym razem inny. (Sprawdzane na shorte.st) Niemniej dziękuje i liczę na dalsze zainteresowanie tematem.

Opublikowano

Możliwe, że skrypt sprawdza wersję przeglądarki, systemu + sprawdzenie w JS rozdzielczości ekranu i wszystkiego, co da się wyciągnąć. ;)

Jeśli dane cały czas są takie same lub bardzo podobne do siebie, to skrypt nie zlicza kolejnego wejścia, bo uznaje to za oszustwo.

ㅈㅈ.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...