Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na ile kratek ograniczyć mapę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Pracuję nad serwer Surv + Gildie i mam do was pytanie: na ile ograniczyć mapę na serwer, ok. 50 slotów? 

Opublikowano

5k

Potrzebujesz pomocy

- Dodaj mnie do swojego tematu @uzo77

Może jestem w stanie ci pomóc moje skype : uzo7771

Opublikowano

2k to jest max na tyle slotów.

@tomasz331 , jeśli uważasz, że 16 mln kratek kwadratowych będzie dobrym rozwiązaniem dla 50 slotów, to serdecznie pozdrawiam.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Moim zdaniem, nie powinno być więcej niż 2,5k

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

50slotów = ok. 20graczy, ew. przy dobrej reklamie 50/50, ja bym zrobił max 3000-4000 kratek, ew. żeby było trudniej graczom, to zmniejszyłbym do 2500-3000 

Opublikowano

Ja myślę, żeby było dobrze to 2.5-3 tyś kratek. Ponieważ 50 slotów i nie zawsze pełny to napewno graczom by wystarczało ;)

sygnaturka.png
Opublikowano

2k to jest max na tyle slotów.

@tomasz331 , jeśli uważasz, że 16 mln kratek kwadratowych będzie dobrym rozwiązaniem dla 50 slotów, to serdecznie pozdrawiam.

A może on ma 32/16 gb ram i ustawił tylko 50 slotów?

2k na surv + gildie to za mało licząc iż masz gildie nie factions a zapewne masz długość gildi ok 50x50 to sobie policz już.

Dochodzi do tego teren "zgriefowany" gdzie ludzie nawet nie chcą mieć "bazy" lub gildi więc szukaj nowego miejsca to już setki "klocków marnuje się"

Do tego jak gra u Ciebie dużo osób to te osoby zmieniają "bazy" co prowadzi do tego iż będzie coraz mniej bloków do kopania i szukają coraz więcej razy nowego miejsca.

Najlepiej ustaw 3,5k-4,5k jeśli pozwala Ci na to maszyna.

Opublikowano

Najlepiej ustaw 5k+ Bo na 4k- się nie opłaca ;/. A jeśli ustawisz ta ją wygeneruj . /wb fill póżniej /wb fill confirm    .

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

2,5k-3,5k! Dlaczego nie więcej? Bo survival + gildie gracze nie mogą sb szukać tylko np typo tpnie sie losowym tp musi się też liczyć z tym że kogos spotka a jeśli mapa miała by z 5k to gracze nie mieli by szansy się spotkać na np kordach: 4,5k/3k  a na 3k było by ok! licze na +

Opublikowano

Opcjonalnie jak na serwery takie jak ****.pl czy **.****.pl są od 5k - 7k tysięcy kratek . A gra tam x 10 razy więcej osób.

Ostaw około 2,5k kratek ~ 3k . Nie więcej .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...