Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście ze srebra

~Bardas~

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbuje wyjść ze srebra lecz jest ciężko każdy mecz feederzy, zły focus, flesh za kilem i ks.

Oceńcie sami. Co tu robić? 

Gra I - fiora wyszła z topa 1/5 ja 8/1 z triple killem. Farmy wiem że mało ale przy takiej przewadze ciężko. adc 20 minuta 60 minionów. + First blood był mój

257251404557036844860.jpg

Gra II - staty cienkie jak na ADC ale udało się wygrać tym razem dzięki dobremu teamowi (grałem z kolegą na bocie)

115541404586707844860.jpg

Gra III - Kolejny raz ogarnięty team, gra na fajnym poziomie oraz moja słaba farma.

751001404598348844860.jpg

Gra IV - Ogarnięty team, nie mam na co narzekać :) Super się grało. No jedynie troszkę ks mi zrobili ale przymykam oko.

301891404683942844860.jpg

Gra V - Wszystko ładnie, win bot + ogarnięty Swain na midzie. Zapomniałem o ss z gry więc taki Silver V 95LP (+19)

788601404763548844860.jpg

Gra VI - Ładnie na bocie. Z moim supportem. :)

843201404767210844860.jpg

Gra VII - kolejna wygrana, coraz lepiej.

118121404835394844860.jpg

Gra VIII - Zarąbiście było.

617991404849640844860.jpg

Gra IX - Ciężko opisać co tam się działo. 10 minuta było chyba 0-11? Jakoś tak. (Master Gold V...) 

753921404852266844860.jpg

Gra X - Feedowanie w early, wygrany late game. Sam też zrąbałem bota. Postaram się tego nie powtórzyć.

949241404897883844860.jpg

Pierwsza seria 8W/2L

XI - Tak to mi się dawno nie grało.

qulnfmh3gfi2.jpg

Opublikowano

W silverze jest gorzej niż brązie bo w brązie ludzie przynajmniej wiedzą, że są brązami, w silverze nie. Sam jestem w s2 i co mecz mam albo jakiegoś niedojeba albo trolla albo afka, ciężka sprawa :D

Opublikowano

Ciekawe jest to że jak oglądam galerie niektórych osób to mają staty np. 8/9 i malutko farmy ale mecz wygrany bo ktoś carrował. Ja się staram carrować z całych sił ale niekiedy się nie da. Nawet nie chodzi o to żeby mnie carrowali, tylko proszę o graczy nie feedujących z dobrym focusem (tylko trochę użyć mózgu to tak trudne?).

Opublikowano

Wyjście ze srebra wcale nie jest takie trudne, po czacie widać jak piszesz 'report my team bla bla bla', w grze pewnie robisz to samo. Myślisz, że to w jakiś sposób pomaga ? Jeszcze bardziej zmniejszasz morale swojej drużyny. Celem do sukcesu jest dobre zgranie i komunikacja a także zacznij zauważać własne błędy :>

zapraszam do śledzenia:

http://www.mpcforum.pl/topic/1239583-galeriawychodzenie-ze-srebra/
Opublikowano

Raczej staram się nie flejmować swojego teamu, ale już niekiedy ciężko - czwarty mecz z rzędu.

W grze pisałem kogo mają focusować, że fiorę należy zestunować szybciutko i zabić. 

Niestety często ludzie mają w dupie porady.

Opublikowano

Wina teamu? To teraz coś Ci powiem. Po 1. naucz się farmić, bo ciągle tylko narzekasz, a sam nie potrafisz grać, to że masz kille, to nic nie znaczy. 

Kolejna sprawa, grasz bez teleporta, to jak chcesz pomóc np. dla bota? Oczywiście, możesz sobie pójść, zanim dojdziesz bot padnie, wrócisz do bazy, wrócisz na topa i wieży nie ma.

Po za tym Ty jesteś tak boski, że na pewno za każdym razem dobrze focus robisz, koreański challenger podejrzewam? Tak siebie opisujesz jak byłbyś najlepszy i nie widzisz swojej winy, tylko teamu.

Roaming na mid jak jesteś feednięty, a mid potrzebuje pomocy.

Miałeś na Renektonie 13/5. Teraz popatrz na farmę fiory na jej golda, potem na swoje statystyki.. już wiesz dlaczego przegrałeś? 

Oczywiście nie mówię, że w każdym meczu jest tak, że wygrasz, bo ZAWSZE znajdzie się ktoś grający lepiej i po prostu przegrasz, co trzeba zaakceptować.

Przejdźmy teraz do flejmu. Na 100%, a nawet na 100000% jestem pewny, że w meczu z Renektonem flejmowałeś team, że słabo gra (popraw jeśli się mylę) i po co? Mentalność cebulaczka się ujawnia?

Nie rozumiem ludzi, którzy nie grają przynajmniej w goldzie.. to jest coś niesamowitego, gdy wchodzisz na forum i kolejny temat, że dzieciak nie może wyjść z silvera/brązy, bo TEAM.. ale oni nie są winni. 

Powiedz mi, skoro team feeduje, jest dupny, to czemu ludzie są w diamentach, challengach itd? Bo team źle grał? A może widzieli swoje błędy w grze i starali się to zminimalizować?

Jeżeli nie wyjdziesz z tego silvera 5 (no tak.. poziom przecież fchooy jest i nie da się, zbyt ciężkie to jest..), to zwyczajnie jesteś słaby i tam jest Twoje miejsce. 

Zapytam dodatkowo ile masz lat? Nie musisz odpowiadać, ale zakładam, że poniżej 14, skoro tak płaczesz i narzekasz na team.

Opublikowano

Próbuje wyjść ze srebra lecz jest ciężko każdy mecz feederzy, zły focus, flesh za kilem i ks.

Oceńcie sami. Co tu robić? 

Gra I - fiora wyszła z topa 1/5 ja 8/1 z triple killem. Farmy wiem że mało ale przy takiej przewadze ciężko. adc 20 minuta 60 minionów. + First blood był mój

257251404557036844860.jpg

Gra II - staty cienkie jak na ADC ale udało się wygrać tym razem dzięki dobremu teamowi (grałem z kolegą na bocie)

115541404586707844860.jpg

Gra III - Kolejny raz ogarnięty team, gra na fajnym poziomie oraz moja słaba farma.

751001404598348844860.jpg

W trzeciej grze miałeś OP supa i tyle w temacie.

są wakacje więc więcej dzieci jest nic z tym nie zrobisz to zależy od szczęścia sam kisze w złocie 4  smutne ale prawdziwe po za tym by nie było tej gry bez afkow trolli i feederów :P

Przecież w silverze każdą grę się wygrywa xD.

Składasz botrka zamiast np. Last Whispera na Cait; wogóle botrka :D; Przecież wiadomo, żę PD czy Stattik jest xxx razy lepszy. Oczywiście sytucyjnie botrk czy Frozen Malleta na Renektona...

Jak już tak narzekasz, to w tym gównie jak i w goldzie gra się postaciami z roamem; LB, Talon. A jak tak twierdzisz, że taki dobry jesteś to graj duo z kolegą, który umie grać w silverze... Co trochę logiczne nie jest.

Widocznie nie umiesz grać, jak każdy kto ma 500gier w silverze i dalej tam siedzi. Jak grałem w goldzie to ludzie nawet umieli orb walkingować czy freezować linie. Nie tracić durnie last hitów to też ciężka sprawa dla tych bobów.                                

Człowieku, nie wyzywa się ludzi w silverze se nie umieją grać! Po pierwsze jest to 0 poziom, i logiczne jest, że nie umieją grać, a po drugie też tam jesteś, czyli też najlepszy nie jesteś.

Mam nadzieję, że nie srałeś na czacie jaki to noob team miałeś...

Żenada

Opublikowano

Porazka..

moim zdaniem zostales zmiazdzony na linii bot...

ADC ze statami 10/10 to nie ADC tylko papier czekajacy na przypadkowego killa..

pozatym jak support bez ani jednego steryda.. kabaret.

Opublikowano

Wina teamu? To teraz coś Ci powiem. Po 1. naucz się farmić, bo ciągle tylko narzekasz, a sam nie potrafisz grać, to że masz kille, to nic nie znaczy. 

Kolejna sprawa, grasz bez teleporta, to jak chcesz pomóc np. dla bota? Oczywiście, możesz sobie pójść, zanim dojdziesz bot padnie, wrócisz do bazy, wrócisz na topa i wieży nie ma.

Po za tym Ty jesteś tak boski, że na pewno za każdym razem dobrze focus robisz, koreański challenger podejrzewam? Tak siebie opisujesz jak byłbyś najlepszy i nie widzisz swojej winy, tylko teamu.

Roaming na mid jak jesteś feednięty, a mid potrzebuje pomocy.

Miałeś na Renektonie 13/5. Teraz popatrz na farmę fiory na jej golda, potem na swoje statystyki.. już wiesz dlaczego przegrałeś? 

Oczywiście nie mówię, że w każdym meczu jest tak, że wygrasz, bo ZAWSZE znajdzie się ktoś grający lepiej i po prostu przegrasz, co trzeba zaakceptować.

Przejdźmy teraz do flejmu. Na 100%, a nawet na 100000% jestem pewny, że w meczu z Renektonem flejmowałeś team, że słabo gra (popraw jeśli się mylę) i po co? Mentalność cebulaczka się ujawnia?

Nie rozumiem ludzi, którzy nie grają przynajmniej w goldzie.. to jest coś niesamowitego, gdy wchodzisz na forum i kolejny temat, że dzieciak nie może wyjść z silvera/brązy, bo TEAM.. ale oni nie są winni. 

Powiedz mi, skoro team feeduje, jest dupny, to czemu ludzie są w diamentach, challengach itd? Bo team źle grał? A może widzieli swoje błędy w grze i starali się to zminimalizować?

Jeżeli nie wyjdziesz z tego silvera 5 (no tak.. poziom przecież fchooy jest i nie da się, zbyt ciężkie to jest..), to zwyczajnie jesteś słaby i tam jest Twoje miejsce. 

Zapytam dodatkowo ile masz lat? Nie musisz odpowiadać, ale zakładam, że poniżej 14, skoro tak płaczesz i narzekasz na team.

Fiora na lini miała 40 farmy mniej ode mnie bo co przychodziła to zaraz miałem kila. W jakieś 25 minucie zaczeli robic tf na midzie więc wtedy już się nie farmi, miałem o ponad 100 farmy więcej od każdego mimo że moja była słaba. Problem w tym że oni to nadrobili a ja stałem w miejscu już potem.

Ja ciebie rozumiem ale uwierz mi że nie jestem dzieciakiem i nie narzekam na team po pierwszej grze byłem poprostu lekko wkurzony bo już miałem za dużo takich gier. Np. radzę sobie na topie ale wbije moja jungla i odda tej fiorze killa, pojawia się pytanie po cholerę przychodził jak daje radę? Jeszcze dostawał pingi że nie chce pomocy.

Wskaż mi gdzie dokładnie płakałem, mam 16 i pół roku, wiem że napewno oceniasz mnie przez pryzmat innych graczy. Dlatego w kolejnych meczach będę grał na pełnym skupieniu bez nerwów czego efekty będę raczej widział.

Przecież w silverze każdą grę się wygrywa xD.

Składasz botrka zamiast np. Last Whispera na Cait; wogóle botrka :D; Przecież wiadomo, żę PD czy Stattik jest xxx razy lepszy. Oczywiście sytucyjnie botrk czy Frozen Malleta na Renektona...

Jak już tak narzekasz, to w tym gównie jak i w goldzie gra się postaciami z roamem; LB, Talon. A jak tak twierdzisz, że taki dobry jesteś to graj duo z kolegą, który umie grać w silverze... Co trochę logiczne nie jest.

Widocznie nie umiesz grać, jak każdy kto ma 500gier w silverze i dalej tam siedzi. Jak grałem w goldzie to ludzie nawet umieli orb walkingować czy freezować linie. Nie tracić durnie last hitów to też ciężka sprawa dla tych bobów.                                

Człowieku, nie wyzywa się ludzi w silverze se nie umieją grać! Po pierwsze jest to 0 poziom, i logiczne jest, że nie umieją grać, a po drugie też tam jesteś, czyli też najlepszy nie jesteś.

Mam nadzieję, że nie srałeś na czacie jaki to noob team miałeś...

Żenada

3 miesiące temu założyłem konto.

Porazka..

moim zdaniem zostales zmiazdzony na linii bot...

ADC ze statami 10/10 to nie ADC tylko papier czekajacy na przypadkowego killa..

pozatym jak support bez ani jednego steryda.. kabaret.

Gdzie widzisz 10/10? Z lini w grze 3 wyszedłem 7/2 potem zrobiłem tripla będąc 10/3 kolejne razy padałem w tf co było moim błędem i się przyznaję (przeciwnik dobrze mnie focusował a ja źle się ustawiałem i wchodziłem)

@topic 

Możecie twierdzić że jestem dzieckiem narzekającym na team przez jeden mecz w słabszym dniu, każdemu się zdarza.

Będę się starał i wrzucał kolejne.

Opublikowano

sam mam gold 3 maina, z b4 do s1 wbilem w 2 tyg grajac na innych kontach i wbijajac z b5 do s5.. wczoraj zaczelem grac i juz z 20 lp mam serie z 1 winem do golda, easy.

Hello there.

Opublikowano

Fiora na lini miała 40 farmy mniej ode mnie bo co przychodziła to zaraz miałem kila. W jakieś 25 minucie zaczeli robic tf na midzie więc wtedy już się nie farmi, miałem o ponad 100 farmy więcej od każdego mimo że moja była słaba. Problem w tym że oni to nadrobili a ja stałem w miejscu już potem.

Ja ciebie rozumiem ale uwierz mi że nie jestem dzieciakiem i nie narzekam na team po pierwszej grze byłem poprostu lekko wkurzony bo już miałem za dużo takich gier. Np. radzę sobie na topie ale wbije moja jungla i odda tej fiorze killa, pojawia się pytanie po cholerę przychodził jak daje radę? Jeszcze dostawał pingi że nie chce pomocy.

Wskaż mi gdzie dokładnie płakałem, mam 16 i pół roku, wiem że napewno oceniasz mnie przez pryzmat innych graczy. Dlatego w kolejnych meczach będę grał na pełnym skupieniu bez nerwów czego efekty będę raczej widział.

Dlaczego oceniłem tak Ciebie? Sam się zastanów, a w zasadzie odpowiedź jest ujęta mojej pierwszej wypowiedzi. Większość graczy, którzy są mentalnie na poziomie "platyny", a fizycznie są w brązach, to właśnie dzieci. Bo nie oszukujmy się dzieci więcej starają się flejmować, nigdy nie widzą swojej winy, zresztą każdy miał taki okres, więc wie o co chodzi.

Opublikowano

W silverze jest gorzej niż brązie bo w brązie ludzie przynajmniej wiedzą, że są brązami, w silverze nie. Sam jestem w s2 i co mecz mam albo jakiegoś niedojeba albo trolla albo afka, ciężka sprawa :D

Mam to samo, ale i tak Ci powiedzą .że to TY jesteś tym brązem i ,że Ty nie zasługujesz na S2, takie realia "polskiej wsi" :* 

Opublikowano

Hmm co do tematu, zapewne napisales ten temat zeby poprawić sobie ze tak powiem swoje lolowe samopoczucie, chcesz zeby ktos poza tobą stwierdzil ze grasz dobrze ale przegrywasz bo nooby.

Powiem ci ze robilem identycznie, przez hmm 2/3 miesiace.
Posiedzialem sobie ten czas w brązie jeden, po czym zrobilem sobie 2 tygodniową przerwe.

Wróciłem nie z myślą zeby wyjsc z brązu, tylko z myślą zeby poprawic swoje umiejetnosci ale przede wszystkim dobrze sie przy tym bawic.
Statystyki nie znacza duzo w solo q. takze na to nie patrz.
Powiem Ci na swoim przykladzie, po pierwsze przyłożylem sie do farmiernia i ogolnie laning phasu, po jakims czasie 70-80 csow stalo sie dla mnie normą, zaczalem kontrolować objectivy, sam, sam grając nawet na midzie robiłem mojej druzynie wizje etc.
gdy juz bylem na takim poziomie ze w kazdym meczu wygrywalem linie, opanowałem roaming, ktorzy jest nieodzowną czescia solo q.
Przestałem uzywac chatu. Uzywam go teraz tylko do komunikatow typu 2 minutes drake, ss, lee sin bot probably etc.
Nauczylem sie, a w zasadzie wyrobiłem w sobie umiejetnosc rozpoznawania i reagowania na dany match-up, chodzi mi o to zebys znał mozliwosci swojej postaci + przeciwnika i brał pod uwage junglera.
Np jesli grasz vayne, na cait i bedziesz staral sie ją harasować i bic sie z nia, bo jaki to ja kozak nie jestem, no to nic nie ugrasz.
grajac ziggsem na kassadina, jesli bedziesz sie tylko defensywnie farmił, to w 30 minucie zejdziesz na combo bez czasu na reakcje.

Nastepną rzeczą jest reflex i instynkt / przywidywanie.
Tzn, zawsze przed wbijaniem sie np musisz wziac wszystko pod uwage, to ze przeciwnik moze miec flasha, ignita, heala, to ze moze przyjsc jungler.
Czasami ktos Cie zburstuje i zostanie Ci 1/4 hp, teoretycznie jestes na przegranej pozycji, ale bedac postacia jak np lux, ty tez masz swoje combo, ktore dobrze rzucone moze odwrocic los starcia.
Lub np jest sytuacja ze jestes zedem, masz koncowke hp i wpada jungler z końcowką hp, teoretycznie jest 2 na 1.  ale zed jest postacią ktora w 1/2 sekundy moze zabrac kilka k hp, w tej sytuacji i tak padniesz, wiec nie uciekasz bo ucieczka i tak nic nie da, ultujesz junglera, zabijasz go, mid zabija Ciebie i wychodzisz 1 za 1.

Do tego musisz utrzymywac dobre morale, uspokajaj teammateów, flame nie daje kompletnie nic, tylko pogarsza sytuacje.

I oczywiscie naucz sie grac na kazdej lini chociaz 1/2 championami, i ciagle poszerzaj swój champion pool. Bo to bardzo wazne.
To ze na kassadina pickniesz talona bo jest jego kontrą ,nie znaczy ze ugrasz linie i gre.
Ja swoim mainem, yasuo, ogarniam wiekszosc kayle czy jaxow, ktore teoretycznie sa moimi kontrami.
Bardziej wplyw na gre ma gracz nizeli postacie.

No to tyle jesli chodzi o rady, pytanie czy te rady pomogą.

W miesiąc wyszedłem z brązu 1, do golda 2, obecnie jestem w goldzie 3 bo spadłem i staram sie wbić platyne, ale tu juz jest ciezej.

I mała pociecha, gra w silverze 2/1 jest na wyzszym poziomie niz w goldzie 5/4/3/2.
Naprawde.
W goldzie wiekszosc graczy to albo ludzie ktorzy fartem po placementach trafili do golda, a jak wiadomo z golda 5 do silvera ciezko spasc, albo są to zboostowane spadliny z golda 1/2 czy platyny, które kupily dywizje na allegro i są w trakcie spadania do nizszych dywizji.

Do tego w goldzie mniejszej ilosci osob zalezy na wygranej niz ma to miejsce w silverze.

I jeszcze jedno, najwazniejsze. W lolu nadal istnieje takie cos jak mmr. mozesze je sobie sprawdzic tutaj http://eune.op.gg/
I przeciwnikow dobiera Ci ze wzgledu an twoje mrr. bedac w silverze mozesz grac z platynami jesli bedziesz grał na poziomie platyny.
Wiec jesli dobiera ci slabych graczy, to poprostu jestes na slabym poziomie.
Warto o tym pomyslec zanim nastepnym razem bedziemy narzekac na noobów.

Dlatego powodzenia w wbijaniu golda, i stalowych nerwów, w samym goldzie ;) Moje są u kresu wytrzymalosci.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Nad wszystkim o czym pisałeś pracuję i wierze że uda mi się wbić dywizje ktróra mnie zadowoli i nie narzekam na swój team, czasem mi się zdarza ale z reguły jestem gotowy na feederów i ciężko mnie wyprowadzić z równowagi, zawsze jest myśli o wygranej. Mam za sobą parę meczy trwających po 1h gdzie w jednym meczu jeden tf decydował o losach mojej promocji.

Opublikowano

Polecam

Vayne

+harass z Q

+najlepszy Late ADC

+spoko escape

-----------------------

Ja staram się nie flamić i tego nie robię ale jak widzę np fiore na topie 0/8 ide na ganka wbijam sie np w Shena a ona stoi i sobie farmi . (piszalem  ze ide topa i pingowałem )

Raz nawet napisałem , że gra już jest przegrana i nic nie zrobimy . Przegrywalismy +20 killami , ten malutki falme zmotywował moim graczy z teamu i wygralismy grę , lecz enemy mieli dalej +15/20 killi przewagi :)

Jeden wygrany tf i gra skończona , mieliśmy 5 ad ;)

Opublikowano

Vayne tak sobie mi się podoba. Caitlyn kocham za jej zasięg jak to się dobrze wykorzysta to przeciwny adc boi wyjść z pod tureta i tylko patrzy jak mu kolejne niszcze + jak rośnie przewaga w farimie(potem ich adc useless).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...