Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Mam pytanko, czy w AutoIT można zrobić taki programik, który po uruchomieniu kopiuje jakiś plik do wybranej lokalizacji, uruchamia go i dołącza do autostartu?

Opublikowano

Chodzi mi o objaśnienie FileCopy, gdyż plik może znajdować się na innym dysku, partycji, folderze, a z tego co mi wiadomo, to tam z góry się określa lokalizacje pliku.

@edit: Żeby było jaśniej. Plik "kopiujący, uruchamiający oraz dołączający do autostartu" (o który mi chodzi wyżej) będzie w folderze z tym plikiem, który będzie "kopiowany, uruchamiany i dołączony do autostartu" przez tamten program. Da radę tak zrobić, aby nie podawać ścieżki do pliku, tylko nazwę, bądź sam sobie wyszuka (co jest nie możliwe ;P )?

Opublikowano

Chodzi mi o objaśnienie FileCopy, gdyż plik może znajdować się na innym dysku, partycji, folderze, a z tego co mi wiadomo, to tam z góry się określa lokalizacje pliku.

@edit: Żeby było jaśniej. Plik "kopiujący, uruchamiający oraz dołączający do autostartu" (o który mi chodzi wyżej) będzie w folderze z tym plikiem, który będzie "kopiowany, uruchamiany i dołączony do autostartu" przez tamten program. Da radę tak zrobić, aby nie podawać ścieżki do pliku, tylko nazwę, bądź sam sobie wyszuka (co jest nie możliwe ;P )?

Jesli bedzie w tym samym folderze co skrypt to zamiast sciezki mozesz dac @ScriptDir :)

Na przykład

To jest ukryta treść, proszę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...