Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienie zależności rang

CasTroll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym na moim małym serwerze TS3 założyć kilka rang, w tym dwie administracyjne.

Jak zrobić, by "Właściciel Klanu" był niezależny od "Moderatora Klanu", a ten drugi mógł nadawać gościom rangi np. "Szeregowego"?

Jak na razie udało mi się zrobić pierwsze założenie, jednak drugie nie wychodzi i Moderator Klanu nie może nadać żadnych rang.

Jak rozwiązać problem z dodawaniem rang?

Pozdrawiam

Opublikowano

To zależy jaką moc nadawania ma ustawioną w tej permisji

i_group_member_add_power

I jaką masz mooc permisji żeby nadać np, Szeregowego

Chodzi tutaj o permisje

i_group_needed_member_add_power

Opublikowano

1; Ranga Admin ; wchodzisz w Permissions -> Server Groups  -> w Filter wpisz : add -->> i Modify masz   Group Member Add power ustaw na 75 i pod tym Need group Member ustaw na 75

2; zrobisz np. range Szergegowy wchodzisz w  Permissions -> to samo --> add ->> Modify i Need Group Member ustaw na 60 

* i będziesz mógł dać rangi [ Liczę na Like ]

378_napis3d.png

Opublikowano

Okej, powiedzmy, że to ogarnąłem.

Robiąc jednak rangę "Szeregowca" utworzyłem ją normalnie, dałem ikonkę i ustawiłem łatwiejesze opcje zarządzania rangami. "This Group will be set as: Normal" tak zaznaczyłem i zabrałem uprawnienia zarządzania kanałami. Kliknąłem Apply i jak zwykle wyskoczył error "Not all permissions could be applied".

Co jest nie tak? Bardzo proszę o pomoc.

PS. Problem drugi. Ogarnąłem to, by moderator mógł nadawać rangi, ale jak zabrać mu opcję nadawnia Moderatora i Właściciela Klanu? 

PS2. Jak zrobić, by Właściciel Klanu był ponad Moderatorem Klanu na czacie?

Opublikowano

ODp PS. tak aby Modek nie mógł nadać sb moderatora ani właściciela klanu ustaw poniższą permisje na 75

i_group_needed_modify_power 75

i_group_needed_member_add_power 75

i_group_needed_member_remove_power 75

A jeżeli modek ma ustawione te permisje 

i_group_member_add_power 75

i_group_member_remove_power 75

To zmień mu te wartości na 60 :)

Odp PS2: ustaw wyższy Client Talk Power

Opublikowano

A jak zrobić, by moderator nie mógł nałożyć Właścicielowi żadnej rangi? Bo aktualnie może mu dać tylko Zarejestrowany.

PS. Po utworzeniu wszystkich rang tak samo, m.in. Szeregowy, Kapral, Kapitan, Major - Moderator może dać właścicielowi tylko np. Szeregowego i Majora - dlaczego?

Opublikowano

daj Ip ts na pw zrobię  ci to :)

Albo inaczej wrzuć mi tutaj ss jak ma ustawione permisje te co podałem wyżej Moderator/Serwer Admin oraz te grupy Major etc

EDIT:

GOTOWE :) 10 sekund i po robocie . Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...