Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawe... III 3 sekret fatimski DYSKUSJA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bóg nie istnieje, więc jakiej ty dyskusji oczekujesz? To znaczy, Bóg w wyobrażeniu Chrześcijan. W końcu to jeden z podstawowych dogmatów, więc nie potrzebnie tłumaczyłem.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Tak doskonale wiem że to forum jest "pogańskie". Poglądajcie poczytajcie. Radzę poczytac o japonczykach którzy przeżyli wybuch bomby nuk.

Opublikowano

Bóg nie istnieje, więc jakiej ty dyskusji oczekujesz? To znaczy, Bóg w wyobrażeniu Chrześcijan. W końcu to jeden z podstawowych dogmatów, więc nie potrzebnie tłumaczyłem.

Żaden naukowiec nie powie, ci, że Bóg nie istnieje.Mogą być argumenty za i przeciw istnieniu Boga, ale nikt nie jest wstanie tego zbadać.

W objawienia można wierzyć lub nie.Co do tej III TF, to o co w niej dokładnie chodzi? Bo na tym filmiku było to bardzo chaotycznie wytłumaczone.

Opublikowano

Żaden naukowiec nie powie, ci, że Bóg nie istnieje.Mogą być argumenty za i przeciw istnieniu Boga, ale nikt nie jest wstanie tego zbadać.

W objawienia można wierzyć lub nie.Co do tej III TF, to o co w niej dokładnie chodzi? Bo na tym filmiku było to bardzo chaotycznie wytłumaczone.

Z matematycznego punktu widzenia szansa na istnienie Boga wynosi >50%, tak więc? Bóg jest interpretowany jako byt wszechmocny, ale niekoniecznie tak jak sobie to wyobrażamy, a zarazem na nasze podobieństwo. W sumie nie chce rozpoczynać kolejnej guwnoburzy, bo zejdziemy na temat Chrystusa.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Z matematycznego punktu widzenia szansa na istnienie Boga wynosi >50%, tak więc? Bóg jest interpretowany jako byt wszechmocny, ale niekoniecznie tak jak sobie to wyobrażamy, a zarazem na nasze podobieństwo. W sumie nie chce rozpoczynać kolejnej guwnoburzy, bo zejdziemy na temat Chrystusa.

Różnie to można interpretować, Bóg to może być programistą który stworzył cały wszechświat, nawet możemy nie istnieć, możemy być tylko symulacją komputerową. 

Deus vult

Opublikowano

Wiadomo bóg jest w każdej religii. Proszę nie zaczynajcie o Chrystusie. Możecie coś tam ale nie zmieniajcie tematu

Opublikowano

Wiadomo bóg jest w każdej religii. Proszę nie zaczynajcie o Chrystusie. Możecie coś tam ale nie zmieniajcie tematu

Buddyzm też ma Boga?.

Co do tych sekretów fatimskich pozostaje neutralny

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Tak."Czy Bóg istnieje?" jest zdaniem logicznym (prawdo de Morgana o ile dobrze pamiętam). Może mieć 2 odpowiedzi: "Tak" lub "Nie", więc nie można powiedzieć, że człowiek wierzący jest głupszy od człowieka niewierzącego.

Czy my sobie go wyobrażamy? Jeżeli mówimy o chrześcijaństwie to opieramy się o Biblii, w której zawarte są ponoć słowa samego Boga.

Dyskutować można tylko trzeba to robić na poziomie, a nie, że wbije jakiś idiota i napisze: "katole wieżo, h3h3h".

Są też religie politeistyczne, więc nie w każdej.

Jeżeli kogoś interesuje koniec czasów, to proponuje przeczytać apokalipsę św. Jana oraz wyszukać fragmenty Ewangelii.

Opublikowano

pSlav, w 04 Lip 2014 - 22:24, powiedział: Tak."Czy Bóg istnieje?" jest zdaniem logicznym (prawdo de Morgana o ile dobrze pamiętam). Może mieć 2 odpowiedzi: "Tak" lub "Nie", więc nie można powiedzieć, że człowiek wierzący jest głupszy od człowieka niewierzącego. Czy my sobie go wyobrażamy? Jeżeli mówimy o chrześcijaństwie to opieramy się o Biblii, w której zawarte są ponoć słowa samego Boga. Dyskutować można tylko trzeba to robić na poziomie, a nie, że wbije jakiś idiota i napisze: "katole wieżo, h3h3h".
Co ty odpierdalasz? Przecież napisałem że szansa na istnienie Boga jest większa. Biblia rzekomo ma znaczenie alegoryczne, więc równie dobrze możemy to interpretować na 1000 sposobów, ale w każdym bądź razie dojdziemy do Chrystusa.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Co ty odpierdalasz? Przecież napisałem że szansa na istnienie Boga jest większa. Biblia rzekomo ma znaczenie alegoryczne, więc równie dobrze możemy to interpretować na 1000 sposobów, ale w każdym bądź razie dojdziemy do Chrystusa.

W Biblii są czasami używane alegoryzmy, ale nie zawsze.

Opublikowano

Z Religią jest tak, że im więcej o niej się zastanawiasz to tym bardziej zaczynasz wątpić.

Jedno co mnie nurtuje jako osobę wierzącą, to jak Bóg istniał zawsze?

Dla mnie jako człowieka, który obserwuje początek jak i koniec każdej istoty żywej jest to niezrozumiałe. Jednak czlowiek może nie jest w stanie tego pojąć.

Co do tych sekretów, wszystko zależy od interpretacji.

Opublikowano

Z Religią jest tak, że im więcej o niej się zastanawiasz to tym bardziej zaczynasz wątpić.

Jedno co mnie nurtuje jako osobę wierzącą, to jak Bóg istniał zawsze?

Dla mnie jako człowieka, który obserwuje początek jak i koniec każdej istoty żywej jest to niezrozumiałe. Jednak czlowiek może nie jest w stanie tego pojąć.

Co do tych sekretów, wszystko zależy od interpretacji.

Tak, bo Bóg nie jest stworzeniem.Nie ogranicza go absolutnie nic.Ani czas, ani przestrzeń, jest początkiem wszystkiego.Nie jest ciałem stałym, gazem, płynem, plazmą..Nasz świat został tak skonstruowany, że wszystko musi mieć swój początek i , że pewne rzeczy są niemożliwe, np. samoistne latanie człowieka.Mogę to porównać do gry i jej twórcy.W grze może nie dać się skakać i dla postaci w tej grze jest to niemożliwe, ale to nie znaczy, że twórca tej gry nie może skakać, a może, bo człowiek to umie.

Opublikowano

Może podyskutujmy o filmie??

Wykonanie bardzo ciekawe, lecz nie trawię tego typu filmów.

A teraz coś ode mnie o tym "Bogu"

Każdy ma swojego "boga". Począwszy od meneli po naukowców. Dla każdego "bogiem" jest to, co go powinno uszczęśliwiać, a raczej uszczęśliwia. Taka moja teoria :D

@W jakieś siły wyższe uwierzę, jak zobaczę efekty ich działań. Jestem ateistom i szczerze wam powiem, że nie ma żadnego Boga w niebie, nie ma pierd*lo*ego życia po śmierci ;_)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

To równie dobrze, mogę stwierdzić, że na orbicie ziemskiej krąży mały różowy porcelanowy słonik, jak mi udowodnisz, że nie mam racji? Skoro się nie da udowodnić, że bóg istnieje to znaczy, że nie istnieje, to jest proste i logiczne. 

RAsfepN.png
Opublikowano

To równie dobrze, mogę stwierdzić, że na orbicie ziemskiej krąży mały różowy porcelanowy słonik, jak mi udowodnisz, że nie mam racji? Skoro się nie da udowodnić, że bóg istnieje to znaczy, że nie istnieje, to jest proste i logiczne. 

Można polecieć na orbitę i to sprawdzić? Największe umysły tego świata nigdy nie stwierdziły i nie udowodniły, że Boga nie ma, ale zrobili to Internauci w XXI wieku, beka...

Jest sporo dowodów na to, że Bóg istniej.Poczytaj sobie, a nie zapomniałem ciebie to nie interesuje, zaraz, to po co piszesz w tych tematach?

Jeżeli wierzysz w Boga a Bóg nie istnieje, to nic nie tracisz, jeżeli nie wierzysz w Boga,a a Bóg istnieje tracisz wszystko, jeżeli wierzysz i Bóg istnieje, to zyskujesz wszystko, więc może chociaż skasuj swój prześmiewczy opis chrześcijaństwa w profilu na dobry początek? To tak dużo? Tak trudno wierzyć Chrystusa i starać się o tej wierze świadczyć? Nie trzeba chodzić do kościoła, żeby być zbawionym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...