Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Osoba do pomocy przy tworzeniu gry.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poszukuję osoby chętnej do wstąpienia w skład teamu developerskiego pracującego nad projektem gry via WWW - symulatora politycznego świata. Gra pozwala użytkownikowi na wcielenie się w rolę mieszkańca wybranego państwa, czego następstwem jest udział w rozwoju jego gospodarki (m. in. poprzez pracę i własną produkcję przedmiotów), rozszerzaniu terytoriów (poprzez walkę) czy też udział w życiu politycznym - co pozwala osobiście objąć władzę nad krajem i kierować losami pozostałych jego obywateli. Jestem otwarty na pytania odnośnie dalszych szczegółów.

Projekt ten istnieje od roku, prace kodowe są już na zaawansowanym etapie. Dlatego też, potrzebujemy webmastera odpowiedzialnego za pełne funkcjonowanie stron, ich wygląd i właściwe scalenie z kodem.

Załączam poglądowe screeny:

http://i.imgur.com/TgMy852.png

http://i.imgur.com/bAsCBh3.png

http://i.imgur.com/JTiPtxh.png

http://i.imgur.com/bWjfTDW.png

Mile widziane umiejętności: (im więcej posiadanych, tym droga przez rekrutację będzie prostsza)

- HTML5 (warunek konieczny)

- CSS (warunek konieczny)

- obsługa IRC (warunek konieczny)

- JS

- jQuery

- AJAX

- PHP + MySQL (w przypadku chęci pomocy programiście)

Po więcej informacji zapraszam w odpowiedzi pod tematem, poprzez wiadomość prywatną lub kanał irc - #vLife@QuakeNet - klik!

Pozdrawiam.

Opublikowano

Strasznie mało jak na rok 'tworzenia'.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Strasznie mało jak na rok 'tworzenia'.

Po czym wnioskujesz? Na screenach przedstawiona została jedynie część gotowych funkcji gry.

@FrozenShade - oszjapierkurwadolektotutajzawitałniemaczasunaspacje.

Takie pytanie: Projekt powstaje na gotowym silniku czy od 0?

Całkowicie od 0.

Opublikowano

Po czym wnioskujesz? Na screenach przedstawiona została jedynie część gotowych funkcji gry.

Każdy rozsądny i inteligentny człowiek poszukujac wsparcie, czy to finansowego, czy w jakiejkolwiek innej postaci stara sie zaprezentować swój projekt jak najlepiej. Ty tego nie robisz, pokazujesz "jedynie część". A czemu nie wszystkie gotowe funkcje? Wklej tu 20 screenów i filmik.

Im wcześniejsza faza projektu tym większa niechęć do uczestnictwa w nim poważnych ludzi. No, ale fakt, zależy kogo chcesz pozyskać i jaki jest tam w twoim teamie wymagany poziom.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Każdy rozsądny i inteligentny człowiek poszukujac wsparcie, czy to finansowego, czy w jakiejkolwiek innej postaci stara sie zaprezentować swój projekt jak najlepiej. Ty tego nie robisz, pokazujesz "jedynie część". A czemu nie wszystkie gotowe funkcje? Wklej tu 20 screenów i filmik.

Im wcześniejsza faza projektu tym większa niechęć do uczestnictwa w nim poważnych ludzi. No, ale fakt, zależy kogo chcesz pozyskać i jaki jest tam w twoim teamie wymagany poziom.

Gdybym szukał profesjonalisty, nie zamieszczałbym tego typu ogłoszenia na forum hobbystów, czyż nie?

I naprawdę ujawnienie "20 screenów" czy nawet udostępnienie namacalnej wersji gry nie stanowi problemu. Sęk w tym, że nie widzę sensu informowania o tym osób całkowicie niezainteresowanych współpracą (jak np. w Twoim przypadku), w związku z czym - zamieściłem stosowne adnotacje: "Jestem otwarty na pytania odnośnie dalszych szczegółów." oraz "Po więcej informacji zapraszam...". ;)

Nie bardzo więc rozumiem, czym wzbudzam Twoje - może nieuzasadnione - oburzenie?

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Oburzenie? Nie nie nie :)

Po prostu bawi mnie sposób myślenia i podejście do tematu tak zwanych hobbystów. Przedstawiłeś swoje dzieło w sposób zwyczajnie nie zachęcający. Ot tak, na odwal się. Tam jest więcej wymagań stawianych potencjalnym zainteresowanym niż czegoś, co mogło by ich do twojego projektu przyciągnąć. Ktoś, kto te wymagania w rzeczywistości spełnia (nie mówię tu o dzieciach znających np PHP po tygodniu kodzenia w nim) prawdopodobnie oleje temat, który niczym szczególnym go nie przyciągnie.

Wklejenie 20 ciekawych screenów nic nie kosztuje. Wklej tylko 10, ale takich, na których widać jak najwięcej. Pytania odnośnie dalszych szczegółów.... mam ci je zadać na PM? Przecież właśnie ci sugeruję, że te szczegóły powinieneś podać.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...