Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Bluescreen przy przyśpieszeniu sprzętowym...

o0mar0o

Pytanie

Opublikowano

Siemaneczko,

mam dość starego kompa ale do niedawna w miarę się trzymał.

od pewnego czasu borykam się z bardzo często wyskakującymi bluescreenami...

problem pojawia się gdy gram w jakieś gry obciążające grafikę (CS, NFS czy jakieś inne pierdoły)

jeśli mogę wyłączam przyśpieszenie sprzętowe (w właściwościach ekranu) co całkowicie rozwiązuje problem bluescreenów lecz wtedy na kompie działają jedynie filmy, przeglądarka a o odpaleniu jakiejś gry mogę zapomnieć...

nie za bardzo znam się na komputerach od tej strony, więc załączam specyfikację kompa w screenie poniżej 

464_komp.jpg[/url]

prosiłbym o pomoc, jeśli trzeba dostarczę więcej info lecz nie wiem co jeszcze może się przydać

czekam z niecierpliwością na jakieś porady

pozdrawiam =]

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mówiąc przyśpieszenie sprzętowe, miałem na myśli jedną z opcji we właściwościach ekranu.

looknij screena:

ps.JPG

Opublikowano

hahahah, bo ten komp gdy był kupowany był PRO :D

hmm, to jest jakieś rozwiązanie

ale wolałbym uniknąć formatowania (czyli zmiana windowsa na nowszy odpada)

a gry typu NFS i to nawet te jedne z nowszych śmigały mi na maksymalnych detalach za czasów gdy nie miałem blue screenów.

ktoś ma jakiś inny pomysł jak się ich pozbyć? : l

Opublikowano

zasilacz to Chieftec GPS-600A8, a karta graficzna to ATI Radeon HD 4800 Series (1024 MB)

Edit:

dodam, że kiedyś takiego problemu nie było : l

Opublikowano

częste Niebieskie ekrany powoduje karta graficzna gdy osiągnie temperaturę max, np moja asus HD 7770 nowa, gdy nie ustawie chłodzenia się wyłącza, wywala niebieski ekran lub się ponownie uruchamia cały komputer, radziłbym tobie przeczyścić wiatraczki. 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Komp nie wygląda mi na starego,mam gorszy ale nie mam takich problemów.Polecam ci przejść na Windows 7/8 wtedy nie powinno być takich problemów i odpalą ci wtedy gry typu MW3 na średnich detalach.

Opublikowano

częste Niebieskie ekrany powoduje karta graficzna gdy osiągnie temperaturę max, np moja asus HD 7770 nowa, gdy nie ustawie chłodzenia się wyłącza, wywala niebieski ekran lub się ponownie uruchamia cały komputer, radziłbym tobie przeczyścić wiatraczki. 

Tutaj nie chodzi o przegrzewanie się :v przeczytaj problem ze zrozumieniem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...