Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router z 1 portem USB + HUB

QuarK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Czy jeśli do routera z jednym portem USB podłącze USB HUB (np. w również w technologii 2.0). A do HUB'a więcej niż jedno urządzenie np. drukarkę + 1/2 dyski, to router będzie czytał każde urządzenie? Będą jakieś błędy?

Opublikowano

Zasada działania USB na to pozwala, ale nwm jaki to router i na jakiej zasadzie to ma działać.

Te dyski mają być jako chmura? Najlepiej ogarnij na stronie producenta.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Zasada działania USB na to pozwala, ale nwm jaki to router i na jakiej zasadzie to ma działać.

Te dyski mają być jako chmura? Najlepiej ogarnij na stronie producenta.

Nie mam takie routera, pytam z ciekawości - bo chcę kupić jakiś nowy, ale dobry. Jak mam sprawdzić czy takie coś zadziała na stronie producenta? 

Opublikowano

niekoniecznie, USB w routerze służy albo do podłączenia modemu albo dysków zewnętrznych , z reguły trzeba czytać instrukcje obsługi

większość softu routerów nie umożliwia wcale działania więcej niż jednego urządzenia na USB , zresztą jeśli działa to przy większości hubów USB musi być koniecznie własne zasilanie czyli hub USB musi być aktywny

można zmienić soft jak się da ma  openwrt

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

niekoniecznie, USB w routerze służy albo do podłączenia modemu albo dysków zewnętrznych , z reguły trzeba czytać instrukcje obsługi

większość softu routerów nie umożliwia wcale działania więcej niż jednego urządzenia na USB , zresztą jeśli działa to przy większości hubów USB musi być koniecznie własne zasilanie czyli hub USB musi być aktywny

można zmienić soft jak się da ma  openwrt

Zatem jak polecacie rozwiązać mój problem. Mam drukarkę, która jest dosyć stara, można ją połączyć tylko przez USB 2.0. Posiadam również dysk, który chciałbym przeznaczyć na backup plików. Jak połączyć obie rzeczy, tak aby drukarka oraz dysk były udostępnione i widoczne z każdego (lub prawie każdego) urządzenia, które jest połączone z siecią WiFi (przewodowo i bezprzewodowo)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...