Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

S&F Bot - Przedmioty

Damianwsz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio miałem problem z Botem który pomogła rozwiązać pewna osoba z tego forum więc kieruję do was moi drodzy kolejną prośbę o pomoc w kwestii bota do shakes.

Mianowicie chodzi mi o opcje w bocie : przedmioty

0b1e3f3fb882685bgen.jpg

Mimo iż uważam siebie za dość kumata osobę nie potrafię do końca sobie poradzić z tym działem w bocie. Szukałem w internetach jakiegoś poradnika do opcji przedmioty ale natykam się tylko na ogólny poradnik w którym ten temat jest pomijany bądź nie opisany szczegółowo.

Może ktoś mi powiedzieć jak ustawić by Bot zbierał mi przedmioty do mojej głównej cechy tylko i wyłacznie? 

Przykład mam woja i założone na sobie rękawice 100pkt siły - chcę aby bot wybierał tylko te zadania w których będzie item mocniejszy od mojego a nie np 101 ale inteligencji. To samo tyczy się tego aby nie przegapić w misji arta.

Ogołnie jak pod dana profesję go ustawić.. może trochę namieszałem, ale myślę że jest to w miarę czytelne

Opublikowano

To działa tak: 

Masz item np. +100 int. zaznaczysz w opcjach int. i dasz wartość 4 bot pomnoży inte*4 da nam to 400-to jest wartość itemu. Jeśli zaznaczysz inte + wytrzymałość(a wartość 2)  a przedmiot bd. miał np. 90 inty i 50 wytrzymałości czyli 90*4 + 50*2= 460 więc wybrany zostanie przedmiot nr.2.

Ogólnie mówiąc bot mnoży każdą cechę (jeśli zaznaczona) itemu i sumuje potem wybiera.

Osobiście mam dla łucznika ustawione 4 dla zręczności i 2 dla wytrzymałości i bot wybiera dobre itemy

4758463064.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...