Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak najlepiej skonfigurować plugin NoCheatPlus?

Spooginator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie, mam problem z konfiguracją pluginu NoCheatPlus na wersje 1.5.2.

Nic z niego nie rozumiem, mimo że o pluginach trochę wiem, lecz ciągle się jeszcze uczę.

Ściągnąłem z neta jakiś gotowy, niby bardzo dobrze skonfigurowany config, ale nic z tego..

Plugin przepuszca nodusa i inne cheaty. Wyskakuje mi ciągle tylko komunikat z VL i nie wiem czy mam dać komuś bana , czy nie...

Nigdy nie wiem czy używa cheatów, bo VL to tylko prawdopodobieństwo, a jaka jest norma, tego nigdzie nie znalazłem.

Proszę o pomoc i z góry dzięki. Za sprawdzone i konkretne odpowiedzi daje like !

Opublikowano

Gdzieniegdzie wyczytałem, że blokuje nodusa i inne cheaty tylko trzeba go dobrze skonfigurować, lecz nie wiem jak, dlatego założyłem ten temat. Chyba, że jest jakiś inny plugin do blokowania cheatów typu nodus, killaura, speedhack. Jeśli znacie takowy, proszę o pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

NoCheatPlus idealny nie jest i idealnie nie wykryje cheata, jeśli ci wyśle komunikat VL to się najwyżej tepnij się do gracza, przeczytaj info i sprawdź czy rzeczywiście jest tak jak informuje Cię plugin.

Opublikowano

Nocheatplus jest w sam w sobie skonfigurowany, informuje cie gdy ktoś używa Flyhacka, speedmine, nukkera itd także nie trzeba go konfigurować :)

bez reklam

Opublikowano

Sprawa wygląda tak. NCP blokuje dużą część cheatów, ale nodusa nigdy nie zablokuje. Tak samo nie zablokuje w całości radaru itp. Jeżeli chcesz np. zablokować xraya, pobierz Orebfuscatora i ustaw blokowanie na tryb 2. Szybciej komuś kompa wywali niż wyłączy xraya. Jest jeszcze plugin który pokazuje na twoim ekranie ekran gracza i wtedy możesz zobaczyć czy się podejrzanie zachowuje. Nazywa się spectate albo jakoś tak.

omx6dh6.png

Opublikowano

@Aleks21x nie mam zamiaru płacić komuś za pisanie skryptów.

A posiada ktoś na swoim serwerze może dobrze skonfigurowany NoChetPlus, (chodzi mi o limity itp) który za każdym razem pokazuje dobre VL ?

Opublikowano

Nie, ale zazwyczaj osoby mówiące, że piszą skrypty lub pluginy, robią to za pieniądze. Jeśli jesteś jednym z niewielu który robi to, bo to lubi, to ja się chętnie zgłoszę.

Opublikowano

Podaj config swojego AntiCheata ;). Ja teraz na wakacjach ale to zrobię ;).

• 1 rok później...
Opublikowano

Po co mieć serwer? czy to ma sens? - patrzcie z innej strony ... ktos gra wku... cie i po co to!! dla byle jakiego serwa za ktorego musisz placic! nie oplaca sie ludzie!!! :angry:

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...