Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brzuch do końca wakacji

Gość LastPhoenix450

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyrobisz mięśnie które nadal będą ukryte pod małą, ale zawsze widoczną fałdką. 

Poniedziałek - aeroby ( ćwiczenia spalające )
Wtorek - ABS ( 10 minut ćwiczeń na brzuch ) znajdziesz na YouTube.

I tak przeplataj.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Najlepsze ćwiczenia na brzuch to martwy ciąg, przysiad ze sztangą. Brzuch pełno rolę stabilizatora. 
Ewentualnie coś z lżejszych ćwiczeń to : podciąganie nóg w zwisie na drążku lub spięcia.

Aeroby lub interwały jeśli masz dużą wydolność na spalenie tkanki tłuszczowej.

Ogólnie taka rada, ćwiczysz wszystko albo nic. 

Deus vult

Opublikowano

Najlepsze ćwiczenia na brzuch to martwy ciąg, przysiad ze sztangą. Brzuch pełno rolę stabilizatora. 

Ewentualnie coś z lżejszych ćwiczeń to : podciąganie nóg w zwisie na drążku lub spięcia.

Aeroby lub interwały jeśli masz dużą wydolność na spalenie tkanki tłuszczowej.

Ogólnie taka rada, ćwiczysz wszystko albo nic. 

Miesnie brzucha podczas tych cwiczen sa tak jak napisales stabilizatorem , czyli to nie one ulegaja spieciu , sa tak jakby podpora. Wiec robic martwy ciag to ty mozesz koledze robic na brzuch.

Co do autora , brzuch zrobisz bez zadnego problemu , przy twojej wadze sam zarys zrobisz w jakis tydzien gora dwa.

Rob  tak , ze rano brzuszki , wieczorem bieganie i brzuszki a po wszystkm podciagaj spiete nogi uniesione w gore samymi miesniami brzucha.

Oczywiscie cwiczenia wykonuj az do momentu w ktorym juz nie mozesz sie ruszyc.

Endzoj.

Opublikowano

Miesnie brzucha podczas tych cwiczen sa tak jak napisales stabilizatorem , czyli to nie one ulegaja spieciu , sa tak jakby podpora. Wiec robic martwy ciag to ty mozesz koledze robic na brzuch.

Nie masz pojęcia o czym piszesz, a wiesz co się dzieje podczas izolowania mięśni brzucha?

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Co do autora , brzuch zrobisz bez zadnego problemu , przy twojej wadze sam zarys zrobisz w jakis tydzien gora dwa.

Rob  tak , ze rano brzuszki , wieczorem bieganie i brzuszki a po wszystkm podciagaj spiete nogi uniesione w gore samymi miesniami brzucha.

Oczywiscie cwiczenia wykonuj az do momentu w ktorym juz nie mozesz sie ruszyc.

Endzoj.

I jeszcze pewnie ma ćwiczyć brzuch codziennie ? Wolne żarty....

Jeśli pełni funkcję stabilizatora to też pracuję jak każdy inny mięsień podczas martwego. 

Deus vult

Opublikowano

Jak najbardziej wyrobisz sobie mięśnie. Jestem w podobnym wzroście i wadzę i po tygodniu widać już było u mnie ślady "kaloryfera", gdy napiąłem brzuszek. Ćwicząc przez dwa miesiące spokojnie sobie wyrobisz.

PS. Ja robiłem po 50 później 100 brzuszków.

Opublikowano

Jak najbardziej wyrobisz sobie mięśnie. Jestem w podobnym wzroście i wadzę i po tygodniu widać już było u mnie ślady "kaloryfera", gdy napiąłem brzuszek. Ćwicząc przez dwa miesiące spokojnie sobie wyrobisz.

PS. Ja robiłem po 50 później 100 brzuszków.

brzuszki zbytnio przeciążają kręgosłup, może na razie tego nie widać, ale wszystko wróci.

martwy ciag na brzuch... dobre dobre a przysiady ze sztanga na co ? na biceps ? ;)

na brzuch bieganie + ABS/a6w ew jak chodzisz na silke to allachy ;)

ahh i ew brzuszki z obciążeniem za glowa ;)

xxx

poczytaj Sb tam ;)

Na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie można ćwiczyć brzucha na martwym ciągu lub przysiadzie. To dwa najlepsze ćwiczenia jakie są, przy tak dużym ciężarze brzuch nie ma lekko i ładnie pracuje, dodatkowo można zwiększyć efekt wykonując spięcia. 

Deus vult

Opublikowano

brzuszki zbytnio przeciążają kręgosłup, może na razie tego nie widać, ale wszystko wróci.

Na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie można ćwiczyć brzucha na martwym ciągu lub przysiadzie. To dwa najlepsze ćwiczenia jakie są, przy tak dużym ciężarze brzuch nie ma lekko i ładnie pracuje, dodatkowo można zwiększyć efekt wykonując spięcia. 

Bo martwy ciag jest na inne partie ciala ? i po co sie męczyć robiąc plecy myśląc ze idzie w brzuch ? to jest oszukiwanie siebie samego... tak ew wzmocnisz miesnie brzucha ale nie uwidocznisz... aby zrobic krate musisz wykonywać cwiczenia ktore zaangażują jak najwiecej miesni brzucha ;) Martwy na brzuch to totalna glupota... dodawanie Sb dodatkowej ciezkiej pracy... to tak jakby biegac ze sztanga na plecach w celu spalenia tluszczu ;)

Opublikowano

Bo martwy ciag jest na inne partie ciala ? i po co sie męczyć robiąc plecy myśląc ze idzie w brzuch ? to jest oszukiwanie siebie samego... tak ew wzmocnisz miesnie brzucha ale nie uwidocznisz... aby zrobic krate musisz wykonywać cwiczenia ktore zaangażują jak najwiecej miesni brzucha ;) Martwy na brzuch to totalna glupota... dodawanie Sb dodatkowej ciezkiej pracy... to tak jakby biegac ze sztanga na plecach w celu spalenia tluszczu ;)

Martwy ciąg to typowe ćwiczenia całego ciała, które angażuje też brzuch. Masz rację nie wyrzeźbi bo od tego jest inny trening/ ćwiczenie . Ja mówię o tym że podczas tych wielostawowych ćwiczeń pracuje też brzuch i buduje go. 

Deus vult

Opublikowano

Martwy ciąg to typowe ćwiczenia całego ciała, które angażuje też brzuch. Masz rację nie wyrzeźbi bo od tego jest inny trening/ ćwiczenie . Ja mówię o tym że podczas tych wielostawowych ćwiczeń pracuje też brzuch i buduje go. 

w takim razie zle Cie zrozumiałem na początku ;)

w tym wypadku masz racje :)

Opublikowano

Nie chce mi sie cytowac , ale widze ze wy macie takie pojecie o treningu jak i kulturystyce ze głowa mała.

Robienie martwego na brzuch jest jak j*****e dziwki dla dziecka , W TYM CWICZENIU PRACUJE brzuch , ale tak samo w innyych 100tu cwiczeniach.

Gosciu pierdolisz farmazon niemiłosierny , dodatkowo brzuszki obciazaja kregosłup? przy jego wadze i wzroscie ma dosc normalna sylwetke , przeciazal by kregosłup gdyby wygladal jak kulka miesa.

I jeszcze pewnie ma ćwiczyć brzuch codziennie ? Wolne żarty....

Jeśli pełni funkcję stabilizatora to też pracuję jak każdy inny mięsień podczas martwego. 

A niby dlaczego miałby nie cwiczyc miesni brzucha codziennie? to duza partia miesniowa i nie delikatna , wiec jak chce moze i dwa razy dziennie cwiczyc jesli wspomoze sie jakims regenerujacym "czyms"

@ izolowanie brzucha ? , martwy ciag nic do tego nie ma ,  i nie porownuj cwiczen izolujacych , ze zwykłym uczestnmiczeniem miesni.

Tak samo jakbys mu polecił robienie nóg na brzuch , bo przeciez robiac na " mach maszynie " brzuch tez pracuje ...

Opublikowano

Masz spory brzuch ponieważ tłuszcz zgromadzony na brzuchu podczas diety schodzi ostatni.

W grudniu przy wzroście ok.180 cm i wadze 78kg miałem również tak samo, dobra dieta , przestrzeganie jej i co najważniejsze ćwiczenia pomogły mi zrzucić ten tłuszcz.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie chce mi sie cytowac , ale widze ze wy macie takie pojecie o treningu jak i kulturystyce ze głowa mała.

Robienie martwego na brzuch jest jak j*****e dziwki dla dziecka , W TYM CWICZENIU PRACUJE brzuch , ale tak samo w innyych 100tu cwiczeniach.

Gosciu pierdolisz farmazon niemiłosierny , dodatkowo brzuszki obciazaja kregosłup? przy jego wadze i wzroscie ma dosc normalna sylwetke , przeciazal by kregosłup gdyby wygladal jak kulka miesa.

A niby dlaczego miałby nie cwiczyc miesni brzucha codziennie? to duza partia miesniowa i nie delikatna , wiec jak chce moze i dwa razy dziennie cwiczyc jesli wspomoze sie jakims regenerujacym "czyms"

@ izolowanie brzucha ? , martwy ciag nic do tego nie ma ,  i nie porownuj cwiczen izolujacych , ze zwykłym uczestnmiczeniem miesni.

Tak samo jakbys mu polecił robienie nóg na brzuch , bo przeciez robiac na " mach maszynie " brzuch tez pracuje ...

Co ty pierdolisz > Brzuch na ćwiczyć w każdy dzień? No chyba Cie Bóg miłosierny opuścił. Brzuch to nie flak zeby nie miał odpoczynku. 

Deus vult

Opublikowano

ja na brzuch polecam grype zoladkowa

wlasnie takowa mialem schudlem 6 kg i brzuch mi spadl do zera praktycznie, tydzien srania i zygania fajna sprawa

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Brzuch pracuje w dużej ilości ćwiczeń, ale najbardziej jest zaangażowany w martwym ciągu.

Martwy ciąg- partie zaangażowane w tym ćwiczeniu

-prostownik grzbietu

-najszerszy grzebiet

-pośladkowe

-udo

-brzuch

jakieś pytania ? 

Deus vult

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...