Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

.thumbdata

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam taki problem na moim SG ACE2.

Mianowicie plik .thumbdata... (w DCIM>.thumbnails) zajmuje mi w pamięci wewnętrznej 665MB, i ni chu nie wiem jak się tego pozbyć.

W zasadzie to nawet nie wiem do czego ten plik służy, ale gdy go usunę to przy następnym włączeniu aparatu telefon złapie ścinę i plik jest tworzony na nowo (o tej samej wadze).

I tu od razu pojawia się drugi problem - nie mogę wtedy przeglądać zdjęć w galerii, ponieważ wyskakuje mi komunikat "Za mało miejsca w pamięci urządzenia. Usuń niektóre pliki".

Jak skutecznie pozbyć się tego przeklętego pliku?

Game Over

Opublikowano

O ile się nie mylę, to jest plik odpowiedzialny za miniatury. Też go mam (4.5 GB!!!). Po usunięciu telefon łapie laga, bo odtwarza miniatury, żeby mogły być wyświetlone.

Aby się go pozbyć, spróbuj na komputerze utworzyć plik o tej samej nazwie i rozszerzeniu, tylko pusty. Następnie podłącz telefon do komputera i usuń tamten plik i zmień to z tym utworzonym. Powinno działać, aczkolwiek nie wiem, czy ponownie się nie "wypełni". Jeśli tak się stanie zrób to samo, tylko utwórz plik tekstowy o tej nazwie. Nie wiem co się może stać po tej operacji :D Wszystko na własną odpowiedzialność. Jak coś pójdzie nie tak, to po prostu trzeba będzie wywalić ten utworzony.

Ostatnim sposobem jest usunięcie tego pliku i pobranie zamiennej aplikacji do aparatu (i nigdy nie uruchamianie systemowej apki). Np. Zoom FX czy Better Camera.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Dokładnie to miniaturki, które tworzą się w galerii. System je szybciej wczytuje, a po każdym usuwaniu, galeria tworzy od nowa zużywając procesor. Lepiej zgrać sobie zdjęcia na kompa i zostawić te ważne ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...