Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CSS3 i HTML5 Futures... Potrzebuję pomocy w CSS3 ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zacznę od tematu.

Wiem ja obracać obiekty, ale potrzebują osiągnąć pewne efekty:

Taki: c8E0k0f.png zamiast takiego: 2WIyjjR.png

Oraz Chciałem Uzyskać coś co się nazywa Lava Lamp...

Na naszych Smartphone'ach możemy to zobaczyć np w sklepie Play. Chodzi mi o to "menu" przełączania się pomiędzy zakładkami. By był dokładnie podobny efekt jak na telefonach podczas gdy kliknę ów "zakładkę"...

iie8pT1.png

Więcej póki co nie potrzebuję ;)

Przy okazji Napraw ktoś Pełny edytor? Gubi formatowanie, nie reaguje na BBCCode...

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

1.      transform: skew(30deg, 0deg);  <-- pochylenie względem osi x, y    (deg - stopnie)

@michalo2k Hej! jak umiem zrobić pochylenie to znam oznaczenia ;) Ale Liczę że mi z tym pomożesz...

Problem w tym że potrzebuję Nie pochylać tekstu wraz z tym... a nie chce robić Div w Div bo wiadomo, trudniej potem to animować przy warunkach jak np. "~:hover" itp.

Tak to się prezentuje:

#home {
	width: 100px;
	height: 30px;
	margin: 50px 0px 0px 0px;
	background-color: black;
	z-index: 2;
	position: relative;
	float: right;
	transform: rotate(-20deg) skew(30deg, 0deg);
	text-align: center;
}

297281404682917132468.png

Animować będę poprze CSS ;) wiadomo jak :D

transition: 360ms;

Jak dobrze pamiętam... jak coś źle to oczywiście proszę o pomoc ;)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Ref

Mam jeszcze jeden, kolejny problem... chciałem ograniczyć przewijanie strony, wiem że mogę użyć

position: fixed;

Ale wtedy jak zrobię stopkę to nie chcę by ona się pokazywała na końcu strony, tylko aby była mała i widoczna po załadowaniu strony, a "content" się przewijał tylko w "miejscu" gdzie tego chcę. Obecnie to wygląda tak że wszystko się przewija. Najzwyczajniej nie chcę by się wyświetlał Scrollbar po prawej stronie w przeglądarce, tak jak tu się wyświetla ;).

76561198125051086.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...