Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Batman - w jakiej kolejności oglądać?

izari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chciałbym sobie obejrzeć Batmana, ale nie wiem, od czego mam zacząć. Znam tylko 2 tytułu:
-Mroczny Rycerz i mroczny rycerz powstaje, ale pewnie tego jest więcej.
I do tego nie wiem, czy jest to w jakiś sposób powiązane z awendżersami, marwelami czy innymi gównami (hehe suchar) (albo spajdermenami, iksmenami supermenami czy innymi ekskrementami hehe ale suchar x2). Ale do rzeczy. Jest jakaś playlista tego uniwersum czy coś? Z góry dzięki, odwdzięczę się w lajkach.

Opublikowano

Nie znam kolejności, ale Batman jest bohaterem z uniwersum DC (Superman, Flash, Wonderwoman itd.) a SpiderMan, Iron Man, Thor itd to uniwersum Marvela.

Opublikowano

Wystarczyło wpisać w google kolejność filmów Batman i znalazłbyś informację o kolejności. 1. Batman - Początek. 2. Mroczny Rycerz. 3. Mroczny Rycerz powstaje. Z resztą Ci nie pomogę bo nie mam o tym pojęcia.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Jeżeli chodzi o filmy pełnometrażowe to już w 1966 roku powstał film "Batman zbawia świat". Ale z tych popularniejszych to kolejność jest taka:

Batman
Powrót Batmana
Batman Forever 
Batman i Robin 

No i Trylogia Nolana czyli:
Batman: Początek 
Mroczny rycerz 
Mroczny rycerz powstaje

To wyżej nie moje, ale z tego co wiem, to prawda. :O

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...