Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dwóch graczy na arenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chcialbym zrobic zeby moglo byc tylko dwoch graczy na arenie i potem arena ma wystartowac tylko nie wiem jak robilem cos z tym:

player.sendMessage(player.getPlayerListName()+" dolaczyl do areny!");

ale to nic nie zmienia :c pomozcie!

//nie umieszczamy reklam w sygnaturach

Opublikowano

Zeby na danej arenie moglo przebywac 2 graczy i zeby trzeciego nie tepalo i zeby arena nie wystartowala jak jest tylko jeden gracz.

Opublikowano

Za mało informacji.

Możesz tepać randomowe osoby albo kto zapisał się na arenę.

Jest wiele możliwości a tak mało informacji podałeś.

Opublikowano

Chodzi o to ze gracz kliknie prawym na tabliczke to go tp na kordy i tam ma byc arena na ktorej moze przebywac max 2 osoby. Ja mam do momentu tepania. A mi chodzi oto zeby nie moglo byc wiecej niz 2 osoby na arenie i zeby arena sie wtedy zaczela. Ale tez zeby sie nie zaczynala gdy jest tylko 1 osoba na arenie. 

;)

Opublikowano

Cześć.

Piszesz już na UUID? (Wnioskuję po "player.getPlayerListName()")

Podaj kawałeczek kodu Twojej Areny, a dokładniej jak masz zapisanych graczy. (Czy każdego masz zapisanego do zmiennej Player, czy po prostu dodałeś ich do listy, tablicy. A może zrobiłeś to nawet za pomocą int xD)

Po prostu ilość graczy musisz sprawdzać podczas dołączania do areny, wtedy dajesz metodę na startowanie, czy co ty tam chcesz zapisać. :)

Pozdrawiam

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...