Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wykupiłem hosting oraz domene

Chcialbym zrobic na wordpress glowna strone (z zakladkami) w jednej z zakładce forum na mybb

Chciałbym prosić o pomoc, jak te dwa połaczyc, Jak je pokolei zrobic Te niby subdomeny itp

(Hosting Internalhost)

Do mybb znalazłem dla mnie idealna skórkę

http://mods.mybb.com/view/mycraft-mincraft-style

Mogę ściagnąć oraz ustawic u siebie, bez potrzeby komplikacji prawnych ?

Proszę o pomoc, Pozdrawiam Adrian

Opublikowano

Robisz kolejny folder np 'forum' tam wgrywasz pliki MyBB i instalujesz do tego folderu następnie w WordPress do nawigacji (zakładki) dodajesz link do forum czyli np, domena.pl/forum/ i cię przeniesie na te forum :)

Myślę że pomogłem :P

Opublikowano

Wykupiłem Domene

Zmieniłem stara nazwe z odnosnikiem do hostingu, na moja nowa .pl

Czyli zostały te same ustawienia

Teraz trzeba czekac. Aż ona sie jakby skonfiguruje ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli nie potrafisz sam ich połączyć możesz zapłacić jednemu z WebDeveloper'ów za wykonanie takiego połączenia. Sam chętnie bym się podjął tego zadania.

Opublikowano

Damian27515, b***h please! Ilość postów na forum nie jest miarą umiejętności... Taki ze mnie WebDeveloper że znam PHP, SQL, HTML(5), CSS(3), czysty JavaScript(cały czas się uczę), i piszę we framework'u jQuery... Wyczerpująca odpowiedź?

Opublikowano

Te języki wiele osób zna na forum więc... (Jeżeli moderator uważa to za spam proszę o usunięcie)

Jeżeli dla Ciebie popularność języka zmniejsza umiejętności osób które w nim programują, to raczej nie mamy o czym rozmawiać.
Opublikowano

Wchodzisz w direct admin lub cpanel zależy co masz i wybierasz zakładkę subdomeny i tam tworzysz forum.nazwa.pl

Opublikowano

Chętnie Ci pomogę napisz PW i wszystko wyjaśnię tak, abyś pamiętał na przyszłość. Subdomeny tworzysz w Cpanel lub DirectAdmin zależnie od hostingu z  jakiego z nich korzystasz tam też masz taką opcje jak subdomeny i dodajesz np: forum.nazwa-twojej-domeny.pl i tam też wgrywasz pliki mybb przez filezille.

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...