Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy Mało FPSów

zawodowysnajper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Mój problem polega na tym że mam ogromne spadki fpsów pogram chwilkę bez lagów  jakieś 1,2 minuty i spadek fpsów z 20 na 15 nie raz na mniej.Dodam iż gram na Low i wyłączone cienie.

Mój sprzęt:

Procesor:Intel Core 2 Duo E8400 3,00 Ghz (dwurdzeniowy)

Grafika: MSI 450 GTS

RAM: 4 GB (Niepełne)

rozdzielczość na jakiej gram to 1280 x 720 czasami mniejszej i dzieje się tak samo.

POMOCY SZYBCIEJ CO MAM ZROBIĆ :D

Opublikowano

Spadki sa zalezne od roznych rzeczy:

- pierwsze chwile "doczytuje" sie mapa.

- zalezy gdzie patrzysz

- w ktora strone sie poruszasz

- jaka pora dnia jest aktualnie na mapie (najgorzej jest przy wschodzie i zachodzie slonca)

- moze byc tez tak, ze Twoj sprzet zaczyna sie nagrzewac. Najprosciej wyczyscic kompa i zdjac obudowe.

- moze tez nie krecic sie chlodzenie od karty graficznej.

- co do zmainy sprzetu, to pewnie by sie przydal nowy ale ja na Intel P. 2.4 GHz ,4 GB ram i karcie 4850 1 GB - laptop mam 20-25fps.

test

Opublikowano

Siema.

Mój kolega ma podobny, a wręcz identyczny problem. Tak jak kolega wyżej pisał nie ma innego wyjścia jak wymiana sprzętu. Mój kolega właśnie tak będzie robił i na chwilę obecną po prostu nie gra w ISS. On zamierza kupić nową kartę graficzną i Tobie też to polecam. Musisz też wiedzieć, że gra jest fatalnie zoptymalizowana. Co za tym idzie nawet bardzo drogi sprzęt i bardzo dobry będzie Ci dawał 50-60 fps. Ja gram z 30-35 FPS'ami i jest ok. Czasami lekko przytnie, ale mogę to strawić. Tobie też polecam kupno nowej karty graficznej. Ja mam nVidia GTX 560 i jest świetna. Tobie również ją polecam. Jeżeli problem będzie dalej się pojawiał to kup 8GB RAM, a w ostateczności wymień procesor. Innego sposobu na rozwiązanie problemu nie ma. W razie jakichś pytań pisz na PW.

Pozdrawiam :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To nie jest wina sprzętu. Mój kumpel ma gorszy sprzęt a sam gra na bez problemu na low, na medium mi mówił że też da się grać tylko że są spadki. WarZ jest pełne tajemnic. Niektórym działa lepiej niektórym gorzej i tyle :( . Ja np. na medium mam spadki pomimo tego że w Crysis 3 gram na max (bez wygładzania) i co to ma być -,-.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...