Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z mikrofonem i sluchawkami

gEk.

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Posiadam laptopa lenovo g580 i sluchawki plantronic gamecom 367.

W laptopie mam jedno wejscie jack, przez co nie moglem uzywac mikrofonu i sluchawek jednoczesnie.

Ostatnio zakupilem 'przejsciowke' z allegro, podlaczam ja do laptopa i mam wtedy dwa wejscia jack na sluchawki i mikro.

Problem w tym ze gdy podlaczam sluchawki przez przejsciowke (razem z mikro i bez) wtedy dzwiek sie psuje. Tzn. jest wyrownany, w grach np. CS nie slysze z ktorej strony idzie przeciwnik, ale kiedy odlacze przejsciowke i podlacze sluchawki bezposrednio do laptopa wszystko jest ok. Wina przejsciowki? Czy moze jakies ustawienia?

Drugi problem dotyczy mikrofonu. Nie wykrywa go wgl. tylko przy tym laptopie, u brata jest wszystko ok.

Czy podlacze je przez przejaciowke czy bezposrednio, nie wykrywa go wgl. W urzadzeniach do nagrywania nie wykrywa mikrofonu zewnetrznego.

Instalowalem jakies sterowniki ale nic nie daly.

Dodatkowo w urzadzeniach do odtwarza, po podlaczeniu sluchawek nie wykrywa ich, tylko glosniki. Mimo to muzyke itp slychac w sluchawkach. Zaznaczalem "pokaz ukryte/wylaczone urzadzenia" ale nadal to samo.

Sorki za haotyczny opis ale pisze z telefonu prosilbym o pomoc dam limit ;)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TO nie jest kwestia ceny panowie, tylko budowy. Kolejną sprawą może być to iż laptop obsługuje tylko słuchawki - zestawy z kontrolerem. Masz zestaw do smartfonu? Samsung, SONY, i inne z przyciskiem albo z przyciskiem i regulacją. Podłącz i zobacz czy działa, u kolegi działa, sam mu sprzedawałem swój Headset SONY ;)

tzn? słuchawki?

Słuchawki działają, ale dziwne że nie chce obsługiwać mikrofonu ;c może sterowniki jakieś?

po podłączeniu słuchawek w urządzeniach do odtwarzania nie pisze słuchawki czy ich też nie znajduje tylko pisze głośniki. Ustawiam wszystko w tych głośnikach, głośność, ulepszenie itp ale słychać w słuchawkach, odepnę słuchawki i nadal odtwarza przez te głosniki.

Opublikowano

Aha ok dzieki zainwestuje ;p

a mikrofon? Podlaczam przez przejsciowke i bezposrednio do lapka i nie wykrywa wgl.

Opublikowano

Co do dźwięku, to wina przejściówki, po prostu działa w mono a nie stereo.

Ewentualnie wejścia w laptopie, nie wiem, nie znam budowy wtyku w przejściówce i w laptopie, jest kilka rodzajów tych kalbi i ciężko jest trafić na ten właściwy, zazwyczaj trzeba samemu dorabiać.

Zainwestuj w takie coś, będzie mnie roboty a powinno działać.

http://shop.accessory4you.com/05-chanpin/p-001-1.asp?id=2951

http://www.outletpc.com/c5214.html

436951440626370320491.png

Opublikowano

TO nie jest kwestia ceny panowie, tylko budowy. Kolejną sprawą może być to iż laptop obsługuje tylko słuchawki - zestawy z kontrolerem. Masz zestaw do smartfonu? Samsung, SONY, i inne z przyciskiem albo z przyciskiem i regulacją. Podłącz i zobacz czy działa, u kolegi działa, sam mu sprzedawałem swój Headset SONY ;)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...