Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapa do CA

Reporter88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo co jakiś czas, może co rok przez Nexon jest organizowany konkurs na zaprojektowanie mapy. Po wygraniu konkursu przez osobę Nexon dodaje mapę do gry. I ja takową mapę chciałbym przygotować zawczasu. Tylko że mam parę pytań dot. tego konkursu. 

1. W jakich programach można robić tą mapę i czy można takową zrobić np. w 3ds Maxie?

2. Polecacie jakieś programy, których można użyć do projektu map?

3. Czy jest limit nadesłanych projektów map?

4. Czy mapy muszą być zaprojektowane w 100%, czyli czy musi być dopracowany każdy szczegół? W sensie czy Nexon później nie modyfikuje te mapy aby były optymalne dla obu drużyn.?

5. W zeszłym roku widziałem jak ludzie dodawali mapy zaprojektowane/ zrobione w paincie, czy takie prace mają szansę wygrać?

6. Czy można jakoś przewidzieć pod jakimi kryteriami oceniane są prace, co zaświadcza o tym, że jedna mapa/praca jest lepsza od drugiej? Estetyka wykonania, dokładność, pomysł?

7. Jaki jest zwykle czas nadsyłania swoich prac? 

Myślę że napisałem wszystkie pytania. jak mi się coś przypomni to jeszcze dodam.  Jak ktoś czegoś nie rozumie to niech pisze.

Opublikowano

1. Mapę robisz w programie jakim ty chcesz.

2. Nie wiem :x

3. Raczej nie.

4. Nie, ale im bardziej dopracowana tym większa szansa, że twoja wybiorą.

5. Takie mapy nigdy nie wygrają.

6. O ile wiem to ludzie głosują na daną mapę. Najważniejszym punktem jest pomysł oraz oryginalność. Mapa musi być inna niż te które już są dodane w grze.

7. To zależy od eventu, ale chyba miesiąc. Oczywiście można sobie wcześniej projekt przygotować.

Co do tych programów to najlepiej spytaj się na forum combata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...