Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[War Rock] Modyfikacja broni, krok po kroku

cvvaniaky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

724921404325604688524.png

Witajcie! Pokażę wam, jak krok po kroku edytować tekstury broni w kliencie serwera NexusWar. Pamiętajcie, że modyfikacje na globalnym serwerze są zablokowane i przy próbie uruchomienia edytowanego klienta nastąpi crash gry. A więc, do dzieła

:)701721404325786688524.png

Potrzebne będą nam następujące programy:

563511404325851688524.pngDXTBmp, który pobierzemy tutaj:

Download:

http://speedy.sh/ppH7e/dxtbmpx.EXE

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/d32ffec5334c75c13ecb2e6dedd8f87b933d7a438eccd756f18b885787967514/analysis/1404326000/
958711404326114688524.pngGimp, który dostępny jest tutaj:

Download:

http://www.gimp.org/

Skanu nie dodaję, ponieważ jest to strona producenta, a program jest bardzo znanym i pewnym narzędziem do edycji grafiki.

213281404326288688524.png

Pierwszym i podstawowym krokiem jest oczywiście posiadanie klienta NexusWar oraz zainstalowanie programów, które podałem powyżej. Edycji pliku dokonamy wykonując następujące czynności:

• Uruchamiamy program DXTBmp
  • Przechodzimy do folderu
    X:\NexusWar\texture\Weapon\1stWeapons
  • Odnajdujemy broń którą chcemy edytować, w moim przypadku jest to k1.
  • Przeciągamy wybrany plik na okno DXTBmp.
  • Następnie klikamy kolejno
    Image → Send to editor
  • Obraz otworzy nam się w paincie. Następnie uruchamiamy GIMP'a.
  • Przy pierwszym uruchomieniu GIMP może się długo ładować, więc potrzeba chwilę cierpliwości.
  • Po otwarciu kopiujemy zawartość pliku z painta i wklejamy ją do gimpa, aby zmienić jej odcień klikamy kolejno
    Kolory → Barwienie...
  • Ustawiamy kolor według własnego uznania, można się też pobawić innymi opcjami, ja wybrałem tą na potrzeby poradnika, można powiedzieć, że jest najłatwiejsza dla początkujących.
  • Po edycji pliku kopiujemy go z GIMP'a i wklejamy do painta.
  • Zapisujemy.
  • Przechodzimy do DXTBmp, klikamy
    Image → Reload after edit
  • Klikamy kolejno
    File → Save
  • Możemy już wszystko zamknąć i uruchomić grę. Oto przykładowe efekty:745941404329606688524.jpeg764591404329606688524.jpeg

Opublikowano

@cvvaniaky

Bardzo przejrzyście i zrozumiale napisałeś ten poradnik. Pomimo tego, że to ja miałem dzisiaj zamieścić podobny, dostajesz ode mnie plusika.

@DyNaMo

Naprawdę tak ciężko było ci wytrzymać te kilka godzin? Miałem już praktycznie, specjalnie dla ciebie, skończony poradnik... :l

Jedna z kilku tekstur, wykonanych przeze mnie jeszcze za czasów Montany.:

777591404338762195558.jpg

Opublikowano

+1 ZIOM  sprobuj na publiku heheeh ;)

Modowanie na globalu grozi banem ;) I o ile mi wiadomo jest banowalne :v

Co do tematu w końcu jakiś poradnik o modowaniu textur :) Szkoda, że jest użyteczny tylko na niektórych privach.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Modowanie na globalu grozi banem ;) I o ile mi wiadomo jest banowalne :v

Co do tematu w końcu jakiś poradnik o modowaniu textur :) Szkoda, że jest użyteczny tylko na niektórych privach.

Zrobiłem go na konkretny temat, czyli modyfikowanie broni, bo z tym wiele osób miało problemy. Jak już wyżej napisałeś, na globalu się nie da modyfikować i do tego grozi za to ban, więc czego oczekiwałeś, mówiąc, że jest użyteczny tylko na privach? Będę jeszcze bardziej konkretny, zrobiłem go pod Nexus'a, bo nie sprawdzałem na reszcie, czy się da. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

działa na WarCode ? :)

Jeżeli WarCode pozwala na modyfikacje textur to raczej tak. Ale sądząc po nich pewnie nie umieją tego zablokować, więc powinno działać. Najlepiej spytać GM, by nie wyłapać potem bana.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Zrób sobie kopię i sprawdź. 
ujmnji - może przestań tak straszyć tym banem za modowanie, bo po pierwsze nikt nie ma jak tego sprawdzić, a po drugie na globalu nie ma banów za samo edytowanie plików... Jest ale za używanie Bypassa CRC, bez którego modyfikacja zostanie wykryta przez klienta i wywali błąd. Nie ma systemu który wykryje modyfikację pliku.. Jest HS, który wykryje używanie Bypassa i za to jest ban. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Klikam na temat z nadzieją, że cudem umożliwili modyfikacje broni na globalu a tu lipa, bo temat z 2 lipca :P

Ach ci górnicy :D

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

• Aive zmienił(a) tytuł na [War Rock] Modyfikacja broni, krok po kroku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...