Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nowa Karta Graficzna

katkox

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Niedawno zakupiłem nową kartę graficzną Ge-Force GT 630 karta jest o niebo lepsza od starej a wszystkie gry chodzą masakrycznie gorzej niż wcześniej.

Sterowniki mam prawidłowe do karty (instalowane z płyty w pudełku) temperatura karty wynosi 40 stopni i kompletnie nie wiem o co chodzi.

Przykładowo wcześniej na starej karcie (Ogólnie słaba jak na te czasy) taki wiedźmin 2 chodził na minimalnych bez żadnych zacinek a BF4 co jakiś czas była ścinka albo WoT 30 fps na średnich teraz 27-8 i są spady do -20 a jeśli chodzi o wspomniane gry to teraz w te gry nie da się pograć bo się tną jak cholera ... dodam że komputer robił mi koleś który się na tym zna.

Jak wiecie od czego może to być to miła by była pomoc.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką miałeś wcześniej kartę graficzną?

Karta gt630 jest syfem. Nie nadaje się do gier. Pewnie kupiłeś kartę mniej wydajną, a jak się posłuchałeś "super speców od komputera", który chcą cię wyruchać na hajs jak tylko się da, to teraz masz :)

Opublikowano

A co ciekawego możecie polecić?

Głównie chodzi mi o gry.

Płyta główna: Foxcoon G31MX Series

Opublikowano

Procesor: Intel® Core 2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz 2.33GHz

A co do zasilacza to sprawdzić na kablu czy gdzie?

Opublikowano

O starej karcie nic praktycznie nie wiem nawet jej w domu nie mam z tego co wiem to miała 512 mb. A co do tej nowej karty można ją jakoś podkręcić żeby lepiej chodziła czy w grę wchodzi tylko i wyłącznie nowa karta?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...