Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 3 - Jak nosić miecz dwuręczny w jednej ręce?

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że jest to możliwe bo przecierz orki noszą swoje miecze w jednej ręce :P

może da się coś zmienić kodami w ustawieniach naszej postaci (tak jak się to robiło w gothicu2 kodem "edit abilities" itp)

a może da się zmienić kodami ilość obrażeń które zadaje miecz jednoręczny?

chodzi o to że i tak jestem już nie do pokonania i chciałbym osiągnąć coś takiego żebym mógł jak asasyn walczyć dwoma mieczami tylko żeby oba te miecze były dwuręczne, lub chociaż miały tyle obrażeń po zmianie :P

Opublikowano

To nie jest możliwe. Orkowie noszą broń dwuręczną w jednej ręce (tak jak w części pierwszej jak i drugiej) ponieważ są napakowanymi maszynami do zabijania. Ork jest na tyle silny, że może to osiągnąć (i  w cale nie chodzi o statystyki siły).

76561198054704425.png

Opublikowano

mhm, czyli nawet jeśli wcieliłbym się kodem w orka to po nauczeniu się walki dwoma mieczami nie mógłbym nosić dwóch dwuręcznych?

w takim razie jak zmienić parametry mieczy jednoręcznych?

Opublikowano

Jak pamiętam, takiego triku w 3 się nie dało zrobić. W 1 i 2 to tylko F2-> Edit Focus -> flags  i zmieniałeś cyferki. 

@Edit Jak czytam komentarze takie jak @down, to nie wiem czy śmiać, czy płakać. Marny Troll

yiWCsl1.png
Opublikowano

Nie ma takiej opcji żebyś nosił miecz dwuręczny w jednej ręce... Przeczytaj to kilka razy i pomyśl dlaczego :D

'Dwuręcznym  włada się w dwóch rękach, a jednoręcznym w jednej...'

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...