Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fotokod na nagrobkach biografie ? co sądzicie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przeglądając internet znalazłem strone na której jest opis nowego fotokodu który można odczytać smartphonem itd np zapisujesz na kodzie biografie osoby która zmarła jako zdiecie fotokod w tym pare jego zdiec pamiatek itd przyklejasz zdiecie na nagrobek normalnie jak zwykłe zdiecie ale można je skanować ;] tu macie opis tego

Co o tym sądzicie\

http://ememoria.pl/page/3/jak-to-dziala-uwiecznij-pamiec-o-swoim-bliskim

xmMfHrm.png
Opublikowano

Rozumiem, ze pokolenie idiotów nie jest w stanie zapamietac daty urodzin, smierci, miejsca zamieszkania czy wieku bliskiej zmarłej osoby.

Dobrze wiem jaki zaraz ktos wypluje argument wiec jako Semyaz Holmes mistrz dedukcji odrazu postawię kolejny krok.

Co Cie obchodzą informacje o obcych ludziach?

Kappa 

Co tam, jestem Holmes więc lece jeszcze dalej i dorzuce jeszcze odparcie kolejnego argumentu - biografie nie mogly by byc "zrodlem wiedzy" bo pisala by je rodzina. 

Koloryzowanie over 9000.

Opublikowano

Rozumiem, ze pokolenie idiotów nie jest w stanie zapamietac daty urodzin, smierci, miejsca zamieszkania czy wieku bliskiej zmarłej osoby.

Dobrze wiem jaki zaraz ktos wypluje argument wiec jako Semyaz Holmes mistrz dedukcji odrazu postawię kolejny krok.

Co Cie obchodzą informacje o obcych ludziach?

Kappa 

Co tam, jestem Holmes więc lece jeszcze dalej i dorzuce jeszcze odparcie kolejnego argumentu - biografie nie mogly by byc "zrodlem wiedzy" bo pisala by je rodzina. 

Koloryzowanie over 9000.

Dziękuje za takimi postami czekałęm :) tu chodzi o dyskusje ^^ ! :D 

xmMfHrm.png
Opublikowano

Na ważne lub ciekawe osoby np. kaczyński, magik, tupac, to dobry pomysl

o tym nie pomyślałem np zrobić takie wiki o papieżu i za 500 lat se ktoś przyjdzie i super maszynka mógł zeskanować nagrobek i se poczytać o nim :)

xmMfHrm.png
Opublikowano

przeciez to jest zwykly zmodyfikowany qrcode,tylko debil by za to placil.

@pomysl dobry.

@Dodatkowo wszytkie dane umieszczone sa na serwerze ememoria.pl wiec to kolejny minus.

Opublikowano

Dziękuje za takimi postami czekałęm :) tu chodzi o dyskusje ^^ ! :D

Wut, czyli dyskusja to wychwalanie tego?

Biografie pisane przez rodziny..

To s**t, autor takiej biografii może napisać że był prawdziwym spider-manem i przeleciał 700 dziewczyn w 1 miesiąc. Wystarczy data, imię, nazwisko ew. zdjęcie.

Zgadzam sie albo jak juz biografie musialy by byc poparte dyplomami, zaswiadczeniami, medalami wtedy by cos takiego bylo montowane.

Na ważne lub ciekawe osoby np. kaczyński, magik, tupac, to dobry pomysl

Dojebałeś..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...