Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stick Run na FB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest taka gra jak Stick Run na Facebooku i chciał bym ją napisać sam dla siebie dla satysfakcji :) na pc na kompa w 1 pliku jak minecraft czyli np StickRun.exe

I teraz moje pytanie czym ją napisać ? :)

Opublikowano

1. to minecraft nie jest w jednym pliku , a 2. to w unity 3d będzie ci najłatwiej i najszybciej.  Jednakże jeżeli aż tak bardzo nie będziesz chciał używać unity 3d. możesz pobawić sie np. sfml lub sdl w c++ jednakże to tylko doprawianie sobie utrudnień jeżeli nigdy wcześniej nie programowałeś.

Opublikowano

W notatniku napisz ;p

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Frozen daj dzieciom spokój. Widzisz ze ewidentnie autor nie ma o niczym pojęcia.

Autorze jeśli nie wiesz jakiego języka użyć to domyślam się że programowanie to jest dla ciebie nowość. Zatem zajmij się nauką programowania i algorytmiki, a robienie gier odłóż na dalszy plan.

gamedevmania.com

Opublikowano

Frozen daj dzieciom spokój. Widzisz ze ewidentnie autor nie ma o niczym pojęcia.

Autorze jeśli nie wiesz jakiego języka użyć to domyślam się że programowanie to jest dla ciebie nowość. Zatem zajmij się nauką programowania i algorytmiki, a robienie gier odłóż na dalszy plan.

jak by każdy miał takie zdanie co ty to nic by w tych internetach nie było :)

a jak chcesz wiedzieć czy też nie to chce się czegoś nauczyć a nie Kur*a siedzieć na dupie

Tak narazie dla siebie umiem:

Tzw tworzyć grafikę i animację 3d takie programy jak Maya, Cinema 4d

html php - aktualnie się w nich "bawie"

I jeżyk Pawn tzw pluginy do cs'a

Opublikowano

No nie mam siły do takich ludzi. FrozenShade z pewnością obronił by moje zdanie i to w minimum 600 znakach. :p

A na pierwszy plan proponowałbym naukę języka polskiego. Stawianie znaków interpunkcyjnych to bardzo ciężkie zadanie.

Postaw odpowiednie przecinki, bo twoją wypowiedź można interpretować na 10 różnych sposobów.

html php - aktualnie się w nich "bawie"

Przykro mi, ale na zabawie pewnie się skończy.

a jak chcesz wiedzieć czy też nie to chce się czegoś nauczyć a nie Kur*a siedzieć na dupie

Jak chcesz się czegoś nauczyć to przestań siedzieć na tym dziecinnym forum i bierz do łapy jakąś książkę.

W każdym języku możesz zrobić grę, więc wybór języka to tylko formalność. I tak jak już mówiłem zacznij od nauki programowania.

gamedevmania.com

Opublikowano

Założę się, że twoje bawienie sie php ma tyle wspólnego z prawdziwym programowaniem, co bawienie się siusiakiem w kiblu z tym, co mężczyźni robią z kobietami w nocy.

Podsumujmy, chcesz napisać grę w jednym pliku, może być w notatniku, który zasugerowałem... Najlepiej będzie jak taka grę narysujesz sobie kredkami na kartce, wierz mi, osiągniesz dużo więcej, niż byś miał to robić 'w języku'. Jak juz się upierasz przy komputerze, to sugeruję painta.

Kup sobie jakąś książkę o programowaniu, najlepiej w c++ (tak, to, co chcesz zrobić nazywa się programowanie) i zacznij się uczyć. Prawdopodobnie zrezygnujesz juz po 2 rozdziałach, ewentualnie wrócisz do zabawy siusiaki... eee... php.

Jak (jeśli) już będziesz miał jakiekolwiek pojęcie o tym, co chcesz zrobić, to wróć tu, przeczytaj jeszcze raz brednie, które napisałeś a potem załóż nowy temat i zadaj swoje pytanie raz jeszcze, tym razem formułując je w nie tak kretyński sposób.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...