Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet Extreme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(Przeglądarka jest w fazie beta więc błedy mogą się pojawiać)

Internet Extreme

Beta

1.0

Moja pierwsza przeglądarka zrobiona w Virtual Basic 2012.

Przeglądarka została stworzona dla ludzi luźnych którzy poprostu chcą wejść na innternet.

Jeśli jesteś z tej grupy ludzi to coś dla  Ciebie!

UWAGA! : Nie odpowiadam na błedy które ne są błędami, tylko fikcją. Proszę nie mówić "ZNALAZŁEM WIRUSA!!!!" bo tam nie ma żadnego wirusa....

Internet Extreme ChengeLog                                       

1.0 Beta
Pierwsze wydanie aplikacji
Ustawienia
Internet
1.1 Beta
- Usunięto "Ustawienia"
+ Dodano zegarek
+ Dodano Przycisk "Autor Aplikacji "InternetExtreme"
1.2 Beta
+ Nowe tło
+ Można powiękrzyć na full Ekran
- Nie ma zegarka bo był niepotrzebny

Downoland i skan dla bojażliwych  :) :

Skan:

http://bit.ly/skanIEBeta10

Downoland:

http://bit.ly/downolandIE10

Film YT:

https://www.youtube.com/watch?v=_0gxyBq0C8c

GoodBay ! :)

Opublikowano

Cześć, nie chciałbym Cię skarcić ale jako osoba która ma w tym pojęcie chciałem się troszke wypowiedzieć. ludzie nie korzystajcie z kontrolki webbrowser2!!1!1. To chyba najważniejsza rzecz. Przecież masz m.in webkita który DZIAŁA świetnie... To chyba tyle, a poza tym - to nie jest dobre jako nauka, bo nic się z tego nie uczysz poza wpisywaniem akcji dla kontrolek. Pozdrawiam serdecznie. :)

Opublikowano

Super! Wreszcie coś nowego! Nie było tutaj żadnej przeglądarki aż od miesiąca!

Nie no, od dzisiaj prowadzę zestawienie ile czasu mija pomiędzy wydaniami nowych przeglądarek.

Jak na razie wytrzymaliście 23 dni. Not bad.

Ostatnio dla porównania były

9 czerwiec (tu był rekord normalnie! Przeglądarki codziennie normalnie!)

8 czerwiec

5 luty

12 styczen

Opublikowano

Zrób jeszcze kalkulator bo dawno nie było, o albo notatnik z super funkcjami wklejania bez zapisywania bo to za trudne.

A tak na poważnie to ja rozumiem, że ktoś może się uczyć ale nie zaśmiecajcie forum takimi pierdołami. Przeglądarek, notatników, odtwarzaczy mp3 i innych pierdół jest multum. Ucz się i zabłyśnij na forum, powiedzmy programem do rezerwacji biletów na mecz z wykorzystaniem baz danych.

Opublikowano

@theoo Ja nie chce zaśmiecywać forum "takimi pierdołami". Czyli twój launcher "Start Craft" Którego ja używam jest zwykłą "pierdołą"? Tak? No chyba nie... 

Opublikowano

Bardzo się ciesze, że korzystasz z mojego launchera ale chodzi mi o fakt, żebyś zrobił coś innego niż już oklepane notepady, odtwarzacze itp.

Co do spambota to ok rób, tylko dodaj coś ciekawego czego nie ma nigdzie indziej, żeby to nie było to co znajdziesz na 1 stronie po wpisaniu "smabot VB,net" w googlach

Opublikowano

@theoo Już zrobiłem spambota go dałem na ten forum. 

Bardzo się ciesze, że korzystasz z mojego launchera ale chodzi mi o fakt, żebyś zrobił coś innego niż już oklepane notepady, odtwarzacze itp.

Co do spambota to ok rób, tylko dodaj coś ciekawego czego nie ma nigdzie indziej, żeby to nie było to co znajdziesz na 1 stronie po wpisaniu "smabot VB,net" w googlach

Tak właśnie zrobie :) Dzięki za uwage :) 

Opublikowano

@ _LostGalaxy_ No niestety to wina VB i jego instalatorów... Nic na to nie poradze. Nie mam wersji 2010 tylko 2012... 

PS: Żebym nie miał bana już zrobiłem Kółko i krzyżyk robiłem go z 3 godz. :) Jutro albo dziś go podam :)

Opublikowano

@ _LostGalaxy_ No niestety to wina VB i jego instalatorów... Nic na to nie poradze. Nie mam wersji 2010 tylko 2012... 

PS: Żebym nie miał bana już zrobiłem Kółko i krzyżyk robiłem go z 3 godz. :) Jutro albo dziś go podam :)

I że niby nie możesz zrobić aplikacji bez instalatora?  xD

Opublikowano

@ _LostGalaxy_ No niestety to wina VB i jego instalatorów... Nic na to nie poradze. Nie mam wersji 2010 tylko 2012...

Co ci da zmiana wersji? Net frameworka mozna zmienic w ustawieniach projektu a instalatorow visual studio nie tworzy (chyba ze wybierzesz opcje z instalatorem) wiec rób build a nie public ;)
  • 1 rok później...
Opublikowano

Hej :)

Wiem, że odkopuję temat, ale chcę Ci powiedzieć że własna przeglądarka internetowa to bardzo dobry pomysł. W 2014 miałem pomysł na stworzenie PROBrowsera, na chwilę obecną wstrzymałem tworzenie. Głównie powstało to w wyniku słabiutkiego silnika (engine od IE) więc myślę że zanim pokażę Internetowi swoją pierwszą wersję, to na przeglądarce postawię silnik Gecko (ten z Firefoxa, bo jest wydajny) ;)

Narka :D

Opublikowano

To jest takie proste że nawet nie dałoby się w tak krótkim kodzie dać wirusa ;-;. Przypuszczam że to kolejna nakładka na IE (I to jak na VB przystało gorsza od normalnego IE) więc nawet nie wiem czy warto to pobierać...

jw19e8.png

Opublikowano

ciekawe jak to zadziala na win 10 gdzie nie ma ie a edge :D

Ale to wgl nei ma sensu testowac skoro defaultowa przegladarka jest lepsza (edge best ever)

Wysłane z TAPATALKA który dzielnie śmiga na Windowsie 10

Opublikowano

zadziała tak samo jak na każdym innym systemie operacyjnym typu win7, 8 vista, bo Windows jest tworzony z zachowanie architektury wstecznej, co oznacza, że wszystkie stare aplikacje będą dzialaly na nowych systemach, natomiast nowe aplikacje na starych systemach nie koniecznie ;)

Opublikowano

zadziała tak samo jak na każdym innym systemie operacyjnym typu win7, 8 vista, bo Windows jest tworzony z zachowanie architektury wstecznej, co oznacza, że wszystkie stare aplikacje będą dzialaly na nowych systemach, natomiast nowe aplikacje na starych systemach nie koniecznie ;)

Ale edge jest dobre nie to co ie i tak sobie mysle ze web browser by korzystalo z silnika edge chyba
Opublikowano

Nope, w win 10 ciągle ukryty jest IE :(. Więc wszystko co na windzie oparte jest ciągle o jego silnik. Chyba ci z Microsoftu mają jakiś sentyment do tej nieudanej przeglądarki... albo po prostu robią sobie jaja.

Opublikowano

To by je przenieśli.. przeglądarka z 95 roku na dzisiejszym sprzęcie to tragedia, mieli dziesięć lat na poprawki a zamiast tego tworzyli tępe gadżety pulpitowe na viste i bezużyteczne metro na win8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...