Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EULA - Koniec z płatnościami i zarabianiem na serwerach?!

HoMpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszeliście ból dupy Mojangu na temat tego ile zarabiają serwery na mikropłatnościach?
Mojang postanowił wypuścić EULA dotyczące karania serwerów za sprzedawanie waluty w grze, rang itp.

Więcej info tutaj:
https://mojang.com/2014/06/lets-talk-server-monetisation-the-follow-up-qa/

Co o tym sądzicie?
Myslicie, że dotknie to też serwery w Polsce?

Takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego...

Opublikowano

Jak oni mieliby poblokować wszystkie serwery z mikropłatnościami? xD

Kwestia czasu, aż znajdzie się obejście od tej zasady :3

Np. można sprzedawać rangi na forum dzięki czemu ma się łatwiej w grze xD

btw. z czego mają być finansowane serwery? :D On zarobił, a innym nie da xD

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

To przecież jest głupie z ich strony sami mają pieniędzy stos i jeszcze chcą zabronić młodszym pozarabiać na VIPach i tego typu rangach :/

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Jak mniemam to nawet Polskie prawo zezwala na sprzedawanie

rzeczy poprzez internet /w grze i jest do legalne dopóki osoba kupująca

otrzymuje produkt . A walka z tym będzie jak walka z non premium .

Jeden update a potem 50 opcji aby sprzedawać dalej.

x

Opublikowano

Jak oni mieliby poblokować wszystkie serwery z mikropłatnościami? xD

Jesteś głupi. To silnik serwera na którym opiera się Forge, Spigot, Bukkit, itp, itd. To może być prościutkie, nawet backdoor i outsorcing. :)

Opublikowano

"Can I charge for access to my server?
Yes. How players join a server is up to you. Single entrance fees or subscriptions are both allowed."

Z tego fragmentu wynika że zezwalają tylko na zarabianie na serwerze poprzez płatny wpis na white-liste(wejście na serwer)

No to są jakieś żarty...  -,-

A jak nie to zbieramy podpisy :P

Opublikowano

"Can I charge for access to my server?Yes. How players join a server is up to you. Single entrance fees or subscriptions are both allowed."[/size]

Z tego fragmentu wynika że zezwalają tylko na zarabianie na serwerze poprzez płatny wpis na white-liste(wejście na serwer)[/size]

No to są jakieś żarty... -,-[/size]

A jak nie to zbieramy podpisy :P[/size]

Widać że anglieskiego dobrze nie umiesz... W pytaniu jest wyraźnie napisane, czy można brać kasę za dostęp do serwera.

Co do tego zakazu zarabianiu na serwerach to niby plotka, ale jakby nawet to nie była plotka to i tak by się to wszystko nie powiodło.

Opublikowano

Szczerze, to mam na to wyjebane, będzie blokował parenaście tysięcy serwerów, bo ma ból dupy? niech ssie. ;3

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

@► Aberide™

Jesteś głupi. To silnik serwera na którym opiera się Forge, Spigot, Bukkit, itp, itd. To może być prościutkie, nawet backdoor i outsorcing. :)

Och kolego wypraszam to sobie...

Użyj mózgu (przynajmniej na chwilę) i zastanów się co by mieli zrobić? :3 Przecież jest mnóstwo sposobów na sprzedaż VIP (np. przez stronę WWW, która wysyła komendę na serwer. Jak niby Mojang mógłby to zablokować? Wyłączyć Cron w serwerach xD)

Jak mieliby to wykryć? A co z serwerami, które ręcznie dają VIPa?

Proszę nie udzielaj się zanim nie pomyślisz :3 A jak to jest dla Ciebie za trudne to nie udzielaj się wcale ;-;

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Krótko mówiąc; plotka.

Jak by dalej na to nie patrzeć, nawet gdyby to było prawdą - "Wy dajecie darowiznę, a my za darmo wylosowaliśmy was że dostaniecie xxx".

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Plotka... Mojang zabrania doladowan kasy w grze za prawdziwe pieniadze, jak np. w GTA V, a nie vip-ow.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@► Aberide™

Och kolego wypraszam to sobie...

Użyj mózgu (przynajmniej na chwilę) i zastanów się co by mieli zrobić? :3 Przecież jest mnóstwo sposobów na sprzedaż VIP (np. przez stronę WWW, która wysyła komendę na serwer. Jak niby Mojang mógłby to zablokować? Wyłączyć Cron w serwerach xD)

Jak mieliby to wykryć? A co z serwerami, które ręcznie dają VIPa?

Proszę nie udzielaj się zanim nie pomyślisz :3 A jak to jest dla Ciebie za trudne to nie udzielaj się wcale ;-;

Przypominam o słowie outsorcing. Mojang na to stać. ;)

Opublikowano

A niech robią co chcą i jeśli nawet mają tak postąpić zawsze znajdzie się osoba od nich mądrzejsza która wymyśli coś na obejście.
Pozdrawiam.

;-) ;-)

Opublikowano

aghhh... ludzie zarabiać możecie tylko że taki vip nie może mieć rzeczy do których nie będzie miał dostęp zwykły gracz(czyt. ten który nie płaci) myślę że zajmą się wielkimi serwerami a nie tymi Polskimi małymi. Chyba że będą wysyłać powiadomienia do firm hostingujących a one będą zamykać te serwery bo ja nie widzę innej opcji żeby serwer dzieci których tok myślenia to tylko"kup vipa a będziesz krulem na moim serwerze " czyli pay2win w pierwszym poście jest link do wyjaśnienia radzę się zapoznać z stroną mojang jak dobrze przeczytacie to wszystko zrozumiecie

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Jak mniemam to nawet Polskie prawo zezwala na sprzedawanie

rzeczy poprzez internet /w grze i jest do legalne dopóki osoba kupująca

otrzymuje produkt . A walka z tym będzie jak walka z non premium .

Jeden update a potem 50 opcji aby sprzedawać dalej.

To będzie taka walka. Masz serwer 10 slotów. Złamałeś licencję, oni wybierają sobie ciebie, piszą do hostingu serwera (dedykowanego lub hostowanego), i dalej to życzę ci miłego wypłacania pieniędzy :)

Licencja jest świętością.

Opublikowano

Serio? Myślicie że serwerownie będą chciały pozbywać się prowizjii za SMSy i klientów? xD

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Myślisz, że mają wybór? :D
Serwerownia ma tu gówno do gadania.
Jeśli masz swój hosting serwerów MC, to sprawa idzie do przykładowo OVH jeśli tam masz wykupione swoje dedyki.
Oni dalej podają dane oraz zamykają serwer, a Mojang robi swoje ;)

@Edit zapraszam;

http://www.mpcforum.pl/topic/1238534-eula-czyli-mojang-odpowiada/

Opublikowano

@panrozyeb

Tak się cieszysz, ale pewnie 3/4 serwerów na których grasz upadnie z powodu braku finansowania ich.

A później będziesz mówić, że miałeś "nadzieję, że tego nie wprowadzą".

Następny gość, który myśli nie tak jak powinien. :D

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Spokojnie moi mili :) Mojang nie może zabronić Wam sprzedaży rang itd. poprzez stronę www. na swój serwer. Jest to nie do wykrycia bo jeśli ktoś zakupi tę rangę a do serwera dojdzie komenda "/setrank Steve 10 VIP" to oni nie mają podstaw do sądzenia o mikropłatność ponieważ nigdzie w logach nie jest zapisane że dane IP wspomogło serwer o daną kwotę pieniężną , po prostu nie będzie pluginów, które dodają komendy typu /smsshop czy /vip gdzie jest napisana kwota rangi czy też itemów, lub link do item shopu ;) Wystarczy podać nazwę strony serwera i tam umieścić item shop i tyle. 

Bo pomyślmy logicznie, ile serwerów by upadło poprzez taką blokadę od strony mojangu ? Co najmniej 95 % z góry, zostały by tylko te, które mają opłacone serwery z góry na dany okres czasu ...

Opublikowano

Oni to robią bo pewnie u nich są gracze, którzy skarżą się na p2w. Wprowadzają to wszędzie a nie wiedzą jaka u nas jest sytuacja lub w innych krajach, gdzie takie serwery są akceptowane przez graczy. W innych grach stosuje się p2w, więc dlaczego w Minecraft miałoby tego nie być?

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...