Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Laptop nie widzi karty graficznej

L0X0S K.O.M.P

Pytanie

Opublikowano

No więc laptop Packard Bell TK85 nie widzi karty graficznej hd5470 :( Jedzie na jakiejś zintegrowanej karcie <z procka> i przez to nie moge grać w żadną gre. Co mam robic?

=<LAPTOP NIE JEST MÓJ ALE KOLEGI, MAM GO OBOK SIEBIE!>=

=Powiedział mi kilka rzeczy:

=1. Laptop wyłączał sie ponieważ sie przegrzewał

=2.Miał 100wirusów w tym 5 trojanów

=3.Wyskakiwał mu bluescreen

=4.Laptop nie widzi karty grafcznej.

A więc wszystko naprawiłem oprócz tej felernej karty,nie wiem o co chodzi :/ Pomożecie?

<Daje lajki+najlepsza>

SPRAWA JEST BARDZO POWAŻNA!

ZA WSZELKIE ODPOWIEDZI Z GÓRY DZIĘKUJE.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do karty graficznej musisz wejść do biosu i wyłączyć kartę zintegrowaną (ale to tego nie jestem pewien).

Co do wirusów. Jakie trojany wykrył? Podaj ich nazwy. Czym je usuwał?

Opublikowano

Wirusy robią błędy w systemie. Nigdy nie mogą uszkodzić podzespołów. Jeśli nie możesz uruchomić komputera, stawiam, że został zainfekowany wirusem Sality lub Ramnit i zniszczył system Windows. Jedyne co pomoże to format komputera.

Opublikowano

Okej sformatuje komputer, a mam małą prośbe do ciebie :) Podasz mi stronke z których pobiorę sterowniki do tej karty bo nie chce się pomylić ;/ Będe bardzo wdzięczny

@ A moge wyłączyć te "narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia" poprzez wyłączenie lapka? Czy cos sie porąbie ?

@Edit Laptop w koncu sie włączył napisze czy działa,po formacie :)

Opublikowano

Jesli jest to jakis powazny wirus nie przezucaj plikow z lapka na swojego kompa bo rownie dobrze wiry potrafia przeskakiwac np. Przez pendriva i infekowac inne systemy.

graphic.png
Opublikowano

Okej, nie będe w takim razie nic przerzucał. Moge zrobic taki myk przerzucę je z laptopa poprzez internet szkolny, <moge podejsc bo mieszkam przy szkole i pamiętam hasło ^^>

@Edit

Oto logi+jakis plik ktory tez przy tym wyszedł.

FRST:

http://speedy.sh/CCPVg/FRST.txt

addition:

http://speedy.sh/YY6dj/Addition.txt

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał Rockie. Nie przerzucaj żadnych plików z komputera kolegi. Wykonaj z niego bezpośrednio logi FRST. To nie formatuje dysku, więc nie musisz się martwić o dane.

Opublikowano

Okej wirusy były usuwane Avg Antywirus. A co do nazw nie pamięta, a nawet ja na to uwagi przy nim nie zwróciłem -,-

Nową wiadomością jest kurna to,że własnie go włączyłem po krókiej przerwie i robi sie "naprawa systemu" i tak cyka i cyka chyba juz z 10 sie róbi ;/

A co do biosu to zaraz wejde tylko sie to pokula. I takie pytanko mi sie ciśnie, czy jest możliwe,że ilość wirusów zaszkodziła komputerowi w tak drastyczny sposób, myslałem ze wirusy zazwyczją rozpierdzielają dysk

Opublikowano

Oki wykonam je ale potrwa to dłużej bo musze je jeszcze przezucic na mojego kompa//Wszystko wstawie na jutro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...