Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Strasznie niestabilne FPS

kosmo53

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi juz tłumaczę, otóż mam plany wyjść na scenę youtube. Chciałbym zacząć od nagrywania poradników/let's play-ów i myślę, że to byłby dobry pomysł na spędzenie wakacji, ale na drodze staje mi sam minecraft ;-;. Gdy nie nagrywam ilość FPS-ów mierzona programem bandicam wynosi zazwyczaj powyżej 350, ale gdy nagrywam spada do 60-30 a gdy chodzę  skaczą od 3FPS do 80FPS za jakiś czas załącze filmik jak to wygląda. Posiadam optifine. Wersja nie gra rnicz FPS. Gram na Multi+Player.

Co do sprzętu:
PROC - intel Pentium Dual core 3,4 GHz(będę zmieniał na Intel Core 2 Quad)
GRAFA - Ati radeon HD 6670
ZASILACZ - Chieftec 500w
PŁYTA GŁÓWNA - (Jakieś intelowskie gu**o z niedziałającym dźwiękiem, W grafie mam HDMI i słucham przez grafe ;d - płgł do wymiany razem z prockiem)

Nagrywam programem Bandicam, próbowałem Action! ale mam problemy, raz wykupiłem licencję i się odbindował - reinstalacja Action-a co odcinek ;-;.

BEZ NAGRYWANIA

770311404244295636606.png

Film z YT : https://www.youtube.com/watch?v=lW3fXUXHv0k&feature=youtu.be

proszę o pomoc, oczywiście leci + za GJ

sygna.png

Gość Matrixen
Opublikowano

Nie zmieniaj na Intel, zmień procek na jakiś dobry AMD.Wiem co mówię i nawet gdy ma 96 modów i miałem tylko jednego laga, albo do kup więcej ramu.

Opublikowano

Może to błędy przez BandiCam ? A po 2 sam pisałeś ze twoja płyta główna nie nadaje sie. Mi sie wydaje ze cos w ustawieniach a jak masz w mc to wez w FPS Max FPS. Jak nadal to bedzie to niewiem.

Opublikowano

Nie zmieniaj na Intel, zmień procek na jakiś dobry AMD.Wiem co mówię i nawet gdy ma 96 modów i miałem tylko jednego laga, albo do kup więcej ramu.

Myślę właśnie nad tym, mam zamiar kuić procka i przy okazji wymienię płytę główną, ale AMD-ki mają zablokowane rdzenie ;/ . leci +.

Może to błędy przez BandiCam ? A po 2 sam pisałeś ze twoja płyta główna nie nadaje sie. Mi sie wydaje ze cos w ustawieniach a jak masz w mc to wez w FPS Max FPS. Jak nadal to bedzie to niewiem.

1. BC jest dobrze ustawiony

2. Tak, to ona z pewnością mi zmniejsza ilość FPS, ale kiedyś mogłem tak nagrywać z ilością 45 FPS.

3. Ustawienia w grze są bardzo dobrze ustawione.

sygna.png

Opublikowano

Ile masz GB ramu bo tego nie można stwierdzić po opisie

2 GB DDR2 :/ - tylko taki pasuje mi do płyty, mam drugie 2GB, ale płyta jest do bani i tylko 2GB obsługuje :/ taktowanie  1067 MHz

sygna.png

Opublikowano

no i tu jest problem masz malo ramu i do tego ddr 2 ;/ wgraj optifine do minecraft 

Też myślę, że DDR2 jest do bani, natomiast miałbym go 4GB gdyby nie PŁGŁ. Po wymianie PŁGŁ umuwiłem się z gostkiem, ze wymienię te 4GB DDR2 na 6-4 GB DDR3 z lepszej półki, bo DDR2 jest drogie. I wtedy powinno mi śmigać, ale muszę uzbierać ok 1 000 - 700 zł, bo planuję kupić Płytę z prockiem AMD, może x8, lub x4. Zależy co wydajniejsze :D. Dzięki za potwierdzenie, oczywiście leci +.

camtasia studio 8 jest dobre. 

Ten "edytor filmów" nagrywa najlepiej pulpit i nagrywa w takiej se jakości, a do gier to już się w ogóle nie nadaje.

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...