Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dedyk co i jak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie jak zrobić minecraft server dedykowany ? Nie chodzi  mi o żadne craftserfy majnsefy itp tylko że mam własną konsole ip itp Jak to zrobić ? Wytłumaczcie krok po kroku kto pomoże like (tylko dla tego ze mi to potrzebne a nie ogarniam o_0)

Opublikowano

@ip Postawić to ty ..... nei ważne, Ale kur* gdybym wiedzial to bym nie tworzył tematu p.s  Wytłumaczcie krok po kroku kto pomoże like a nie wpisz w google dostaneisz ciasteczko @Temat Pomoże ktoś ?

Opublikowano

wgraj pliki, zainstaluj jave, screena

A potem robisz tak (ja tak robie)

utworz plik start.sh z plikiem startowy

screen -S "mc"

potem

bash start.sh

i juz git

a screen zamykasz

screen -S -X "mc" quit

i potem tak od nowa

(moge sie troche mylic, wiec sry)

Opublikowano

@MrNorbert dzięki za odpowiedz @1361622928-U485574.pngdev4lg Nie miej za złe mi tego ale : po 1.Strona nowa,więc poczekam na jakieś opinie po 2.Z tego co patrzyłem nie ma tam np cen itp po 3.Nawet jeśli skorzystam to dopiero za jakiś czas,ponieważ mam parę innych spraw

Opublikowano

@MrNorbert dzięki za odpowiedz @1361622928-U485574.pngdev4lg Nie miej za złe mi tego ale : po 1.Strona nowa,więc poczekam na jakieś opinie po 2.Z tego co patrzyłem nie ma tam np cen itp po 3.Nawet jeśli skorzystam to dopiero za jakiś czas,ponieważ mam parę innych spraw

Witaj również dziękuje za odpowiedź, strona nowa zgadza się działa od trzech dni, lecz usługi są na najwyższym poziomie nie ma cen z tego powodu ,iż to nie ma sensu na sztywno każda usługa jest dostosowywana do potrzeb klienta.

Pozdrawiam!

http://dev4lg.pl

df3eca6886da0.png

Opublikowano

Jak chcesz mieć serwer dedykowany to pierw miej jakieś 40 zł w portfelu. Następnie kup sobie serwer na jakimś tanim hostingu ale w miarę wydajnym (polecam cubehost). Następnie wgrywasz tam silnik do wyboru masz 2 najbardziej popularne i najprostsze do ogarnięcia bukkit lub spigot. Następnie wgrywasz pluginy i po problemie.

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Opublikowano

Jak chcesz mieć serwer dedykowany to pierw miej jakieś 40 zł w portfelu. Następnie kup sobie serwer na jakimś tanim hostingu ale w miarę wydajnym (polecam cubehost). Następnie wgrywasz tam silnik do wyboru masz 2 najbardziej popularne i najprostsze do ogarnięcia bukkit lub spigot. Następnie wgrywasz pluginy i po problemie.

Kolego mylisz pojęcia autor tematu pyta o czysty serwer dedykowany z linuxem i niczym więcej bez jakiegokolwiek panelu, a ty go teraz odsyłasz to gotowego serwera gry gdzie tylko płaci ma panel instalacje wszystko ale nie ma dostępu do konsoli ssh.

Mam nadzieję że wytłumaczyłem to w miarę dobrze.

Pozdrawiam!

http://dev4lg.pl

df3eca6886da0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...