Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WoNo Problem z logowaniem i wejściem do gry

adekz94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Pisze z takie powodu, że wiele osób ma problem z logowaniem się do gry, bądź wejściem na stronę WoNo.

Problem tkwi w tym, że standradowe serwery DNS przypisane przez operatorów naszych sieci internetowych nie wyszukują WoNo.

Aby to naprawić należy kierować się moim poradnikiem, lecz to nie gwarantuję 100% pewności, że zadziała (U mnie i mojego kolegi pomogło).

Krok 1:

Należy połączyć się z naszym routerem po przez ip. Przeważnie są to link1: 192.168.0.1 link2: 192.168.1.1

Możemy mieć również zmienione ip routera, a więc należy sprawdzić ip naszej bramy domyślnej i z niej skorzystać

Gdy już to zrobimy logujemy się na router np. (login: Admin, Hasło: Admin)

to90.png

Kork 2:

Wchodzimy w zakładkę DHCP

naqb.png

Krok 3:

Wpisujemy w rubrykach "PRIMARY DNS" i "SECONDARY DNS" 

Primary = preferowany serwer DNS

Secondary = alternatywny serwer DNS

przykładowe serwery, których ja użyłem to:

Primary = 208.67.222.222

Secondary = 208.67.220.220

Krok 4:

Resetujemy router i możemy cieszyć się grą.

Poradnik może się różnić oczywiście różnego typami routerów i znajdują się w nich inne opcje. Ja podałem przykład posiadanego przeze mnie routera TP-Link WR740N.

Poradnik 2:

Jeśli ktoś nie posiada routera, można również zmienić serwery DNS na komputerze.

Poradnik przedstawię na systemie operacyjnym Windows 7

Krok 1:

Należy wejść w Start -> Panel Sterowania

bnfd.png

Krok 2:

Następnie musimy wejść w Sieci i Internet

c2ss.png

Krok 3:

Teraz wchodzimy w Centrum sieci i udostępniania

flwn.png

Krok 4:

Gdy już wejdziemy po lewej stronie mamy "Zmień ustawienia karty sieciowej" klikamy w to.

hu9c.png

Krok 5:

Otworzy nam się kolejne okienko i wybieramy swoją sieć. Klikamy PPM i Właściwości

ghd1.png

Krok 6:

Następnie zaznaczamy "Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4) i klikamy pod listą protokołów Właściwości.

6mml.png

Krok 7:

Jest to ostatni krok i finito. Teraz zaznaczamy kółeczko obok "Użyj następujących adresów serwerów DNS", wpisujemy i dajemy ok.

m7ou.png

przykładowe serwery, których ja użyłem to:

Preferowany serwer DNS = 208.67.222.222

Alternatywny serwer DNS = 208.67.220.220

Poradnik został stworzony z pomocą Pika Buu. [screeny, tekst, praca - Wielki Brat, pomysłodawca - Pika Buu]

Nie mówię, że będzie działać to w 100%, lecz warto spróbować bo na moim przykładzie i  dwóch kumpli pomogło. 

Pozdrawiam Wielki Brat i Pika Buu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...