Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kłopot z rangami!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mój kłopot polega na tym że gdy wgrałem MyCommand to przestały mi działać rangi!!! :( Gdy wpisuje w konsoli /setrank PuszekMC Wlasciciel to wywala mi błąd o taki:

azrank PuszekMC Wlasciciel
[13:27:43 INFO]: [AZRank] Too many arguments! Expected maximum 1
[13:27:43 WARN]: Unexpected exception while parsing console command "azrank PuszekMC Wlasciciel"
org.bukkit.command.CommandException: Unhandled exception executing command 'azrank' in plugin AZRank v1.3.b2
at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:46) ~[mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:175) ~[mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:706) ~[mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.dispatchServerCommand(CraftServer.java:693) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.aw(DedicatedServer.java:309) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:274) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:562) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
Caused by: ru.tehkode.permissions.exceptions.PermissionsNotAvailable: Permissions manager is not accessable. Is the PermissionsEx plugin enabled?
at ru.tehkode.permissions.bukkit.PermissionsEx.getPermissionManager(PermissionsEx.java:203) ~[?:?]
at net.milkbowl.vault.permission.plugins.Permission_PermissionsEx.getPlayerGroups(Permission_PermissionsEx.java:192) ~[?:?]
at pl.azpal.azrank.permissions.AZVaultAdapter.getPlayersGroups(AZVaultAdapter.java:35) ~[?:?]
at pl.azpal.azrank.AZRank.infoCMD(AZRank.java:962) ~[?:?]
at pl.azpal.azrank.AZRank.onCommand(AZRank.java:160) ~[?:?]
at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44) ~[mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
... 8 more

I tak też jest z innymi rangami :( Tak samo jest jak wpisze w MineCraft :( Pomocy! Niedługo startuje mój serwer i to jest potrzebne!

Nowicjusz
Opublikowano

Hej, z twojego błędu wynika, że problemem nie jest MyCommand, a PermissionsEX. Usuń jeden z pluginów uprawnień :)

Edit: AzRank nie współgra z najnowszym PEX'em, niestety. Jego cały projekt jest zawieszony. Beta, tak jak napisał niżej Pecet48, może współpracować z GroupManagerem.

gc2banner2.png

Opublikowano

Jeżeli możesz to wgraj GroupManager i wtedy zobacz. Ostatnio z PemissionsEx jest dużo problemów.

Opublikowano

Hej, z twojego błędu wynika, że problemem nie jest MyCommand, a PermissionsEX. Usuń jeden z pluginów uprawnień :)

Zainstalowałem od nowa i działa! Dzięki! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...