Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ergo Hestia- ubezpieczenie.

YourMetin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie. 

Zakupiłem laptopa dwa lata temu wraz z ubezpieczeniem dodatkowym od uszkodzeń mechanicznych (Ergo Hestia). Sprzedawca powiedział mi, że w przypadku gdy już uznam że komputer jest coś nie tego to mogę go rozwalić i przynieść to nie będzie problemu z naprawą.

Czytałem wczoraj umowę i tam pisze, że to ubezpieczenie jest od ,,nieszczęśliwych wypadków". I ludzie piszą, że se są z tym niesamowite problemy. 

Laptop w tej chwili po załączeniu natychmiast się grzeje (słychać go na cały dom), nie będę wspominał już ile trwa renderowanie filmu jakiegokolwiek, czy moja praca w Photoshopie. Dodatkowo nie działa stacja dysków, ogólnie mam już go dość i chciałbym wykorzystać to ubezpieczenie za 400 zł. 

Teraz pytanie, jaką historyjkę najlepiej im zapodać? Co najlepiej zrobić, żeby nie kłócili się, że to uszkodzenie jest nieprzypadkowe? 

Pracuje bardzo dużo na komputerze i potrzebuję sprawnego sprzętu, ale no po prostu się nie da z nim... 

Pozdrawiam Serdecznie, 

Daję Like za odpowiedzi, to dla mnie bardzo ważne. 

Opublikowano

Po 1 pójdź do jakiegoś serwisu i oni ci go za 50 zł przeczyszczą. (tak jak powiedział @Kirito. )

Po 2 sprawdź czy dysk nie wyskakuje (przechyl laptop i potrząchaj nim, spróbuj wyjąć całą stację dysków)

Jeżeli problem jest dalej:

Pójdź do orginalnego serwisu (np. MSI), jeżeli ci nie przyjmą to idziesz do Ergo-Hestii i mówisz im że ci w serwisie nie przyjęli, na 50% nie zapytają cię co ci się stało z komputerem, jak się zapytają to masz dwie opcje: 

1. Proszę pana/pani ja nic nie zrobiłem, normalnie użytkowałem laptop, samo się tak zrobiło.
  2. Odwalasz jakąś historię: "Proszę pana lampa mi spadła na laptop i mi go zrzuciła na podłogę" albo np. "dach mi przeciekał"

Osobiście wybrał bym pkt. 1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...