Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft nie widzi javy.

kryho1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od paru dni mam problem , otóż minecraft nie widzi mi javy , mój komputer ma 4 GB ram , mam zainstalowaną jave 64bit , normalny minecraft otwiera mi sie w 512 mb ram , a inne np. z modami juz wgl mi sie nie chcą otworzyć, proszę o szybką pomoc.

post-336943-0-58701500-1404202868_thumb.png

post-336943-0-88747000-1404202880_thumb.png

post-336943-0-37484200-1404202889_thumb.png

Nowicjusz
Opublikowano

Dopisz tylko 1028, sprawdź czy zadziała. Sądzę, że 2gb to trochę za dużo jak na te twoje 4, i dlatego Ci wywala. 

gc2banner2.png

Nowicjusz
Opublikowano

Ale sprawdzić możesz, prawda? Jeśli to nie zadziała, odinstaluj i zainstaluj MC ponownie. Ew, zaktualizuj javę, jeśli tego nie zrobiłeś.

gc2banner2.png

Opublikowano

Ale sprawdzić możesz, prawda? Jeśli to nie zadziała, odinstaluj i zainstaluj MC ponownie. Ew, zaktualizuj javę, jeśli tego nie zrobiłeś.

Zgadzam się po co piszesz temat jak nawet nie chcesz spróbować z propozycji kolegi.

Jeżeli pomogłem zostaw "Lubię To"

Dzięki!

Opublikowano

Co do javy to juz wczesniej robiłem 30 razy i nic tak samo z MC odinstalowywanie , czyszczenie rejestru tez nie pomaga

Nowicjusz
Opublikowano

Przeinstaluj javę. Usuń kilka modów, może któryś bierze tyle tego, że nie starcza? Spróbuj też włączyć czystego Minecrafta. 

gc2banner2.png

Opublikowano

Przeinstalowywałem jave 50 razy , modow nie usune bo to są oryginalne mody od Feed The Beasta i działają kazdemu , czysty MC włącza mi sie z 494MB RAM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...