Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer nie chce się włączyć

Dziobak_2

Pytanie

Opublikowano

Witam,
3 tygodnie temu mój PC nagle się wyłączył. Włączam ponownie, lecz grafika była całkiem niewyraźna, kreski, itp. Włożyłem kartę graficzną do piekarnika na 15 min i 180-200 stopni. Myślałem, że wszystko będzie działać, lecz było jeszcze gorzej. Po naciśnięciu włącznika, monitor nie zapala się (świeci się pomarańczowa dioda, a powinna być zielona), wiatraki się kręcą, a co 15-30 sekund słychać piszczenie, które wydobywa się ze środka PC. Potem zamówiłem nową kartę graficzną i przy okazji nowy zasilacz. Dziś po zamontowaniu wszystkiego, nie widać żadnej poprawy. Wszystko jest tak jak wtedy. Gdzie leży przyczyna i jak to naprawić? Każdą sensowną wypowiedź nagradzam lajkami.

@TrueFaith
@Kirito.
@Rzary.
@wakc34
@NitroCharge
@Sweet Jesus
@Kicław
@Rocki star12
@modelar
@Velociraptorus
@jackraymund
@rafor4
@DnaloPub
@RobeM
@jackraymund

1394047278-U990178.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możliwe że masz uszkodzony dysk. Jeśli masz jakiś do porzyczenia czy cuś to zamień. Jeśli nie dysk to zrób tak samo z kością ram. Jeśli nie to bo grafike masz nową to płyta główna. Zobacz czy takie małe bateryjki nie są wypukłe ale sprawdź wszystkie

Opublikowano

skoro sam nie wiesz co to daj komuś kto ci znajdzie co uszkodzone : płyta główna, pamięci, zasilacz karta graficzna ... inaczej cię czeka wymiana po kolei części aż znajdziesz wadliwą

przez posty na forum nigdy nie naprawisz komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

co 15-30 sekund słychać piszczenie,

sprawdź w specyfikacji płyty głowniowe  ew jeżeli znasz  typ biosu  tabele informacyjna  o błędach  sygnalizowanych pikaniem głośniczka 

http://forum.pccentre.pl/topic/152684-poradnik-bledy-i-sygnaly-bios-u/

syg.png

www.epicwargame.com 

Projekt klasycznej  przeglądarka gry strategicznej  opartej o świat Rycerzy, Orków i  Barbarzyńców 

Zapraszamy do śledzenia postępów nad  grą na  naszym Fanpagu

Opublikowano

Teraz wiem, że jest to błąd karty graficznej. Dźwięki to jeden długi i dwa krótkie - błąd karty graficznej. Po przeszukaniu innych for i podobnych tematów, problem może leżeć w płycie głównej. Piszą także o restarcie BIOS'u. Coś to da? Dodam także, że bateria nie działa już chyba z 3 lata.

@Edit

Może to być także błąd pamięci ram - także 1 długi i 2 krótkie

/raport wysłany, nie wysyłać już. 

1394047278-U990178.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...