Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieustanne wyrzucanie z serwera, lagi.

WiwciuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Odkąd wróciłem do PL'a (5 tygodni temu) nieustannie co jakiś czas wyrzuca mi postacie, a to główną, a to buffka, dropka itd. ...

Co może być tego przyczyną?

To wygląda mniej więcej tak: mam zalogowane 3 postacie - główną, shopka i dropka; układam sobie eq na dropie, a gdy wchodzę na metka z buffem, widzę już okno logowania. :D

Może nie jest to aż tak częste, no ale bardzo uciążliwe. Czasami mam też lagi, czasem tak duże, że wywala mi wszystkie konta. O co tu chodzi? To wina mojego kompa, czy te stare serwery Gejmfordża dają się we znaki? :)

Opublikowano

Może wina internetu? zbyt słaby aby utrzymać stałe połączenie z serwerami? podaj parametry komputera, i jakie masz łącze?

Opublikowano

Może wina internetu? zbyt słaby aby utrzymać stałe połączenie z serwerami? podaj parametry komputera, i jakie masz łącze?

Internet zbyt słaby? No to jest niemożliwe raczej :). Łącze - 20 mb/s jak dotąd zawsze dawało radę, mam je od bardzo, bardzo długiego czasu, grałem na nim 3 lata temu na PL'u i takich problemów nie miałem :D.

Gram też w takie gry typu: LOL, tam internet jest bardzo ważny i tam nie mam żadnych problemów, więc...

Opublikowano

Może jakiś wirus?

Grasz na jakiś czitach?

Jezus co to za pytania ziomek? :D Wygłupiasz się czy posty nabijasz? Stawiam na to drugie ^^.

Nie nie gram na żadnych czitach, wirusów też nie ma ;].

Opublikowano

Chce Ci pomóc, chyba od tego jest forum? To się pytam i wykluczam możliwe problemy .. ziomek :)

Opublikowano

Sprawdź miejsce na dysku na którym znajduje się metin , usuń coś niepotrzebnego do 2 giga i sprawdź czy nadal będzie pojawiał się ten problem. 

Opublikowano

Sprawdź miejsce na dysku na którym znajduje się metin , usuń coś niepotrzebnego do 2 giga i sprawdź czy nadal będzie pojawiał się ten problem. 

2wgasur.jpg

Rzeczywiście, przepełniony dysk :). Mam na nim cały system Windows, Office + pare innych przydatnych programów i metka :D.

A Wy nie macie takich problemów jak ja? Bo wnioskuje po Waszych postach, że nie ;P.

Opublikowano

843681404157736976710.jpg

Rzeczywiście, przepełniony dysk :). Mam na nim cały system Windows, Office + pare innych przydatnych programów i metka :D.

A Wy nie macie takich problemów jak ja? Bo wnioskuje po Waszych postach, że nie ;P.

podałem ci tylko jedną z możliwych przyczyn wywalania metina. . . Sprawdź jakie masz zużycie procka na 3 metkach :) 

Opublikowano

Dobra, przedstawię jak się sprawa ma.

Wyczyściłem kompa z wszystkich śmieci, odinstalowałem wszystko co się dało, zeskanowałem, zdefragmentowałem dyski, naprawiłem błędy rejestru........ itd.

Komputer, jeśli chodzi o płynność chodzi teraz jak nowy, przeglądarka, wszystko. Ale jak tylko wejdę do metka to już mi coś nie gra.

Mianowicie mam jakieś "dziwne" lagi, nie zwykłe, postaram się to dokładnie wytłumaczyć. Zwykły, mocny lag polega na chwilowym, całkowitym zacięciu się gry, wszystko nagle staje w miejscu. A ja mam trochę inaczej, przykład: straciłem hp do połowy, klikam poty no i nic! Gra się nie zacina, nie widać żadnego laga, ale po prostu nie mogę nic zrobić, jak zapalam aurę to nie działa, tak samo jak te poty. Nagle ten "niby lag" ustępuje i 'wybucha' wszystko na raz - wszystkie poty, po czym wyrzuca mnie z serwera. Podobnie mam w takiej sytuacji z księgą konia, klikam ją może 5 sekund i nic, nagle bum. Tylko mówię stałem wtedy koło ludzi którzy się normalnie bili, ruszali się, a ja nie mogłem nic zrobić no wtf. Jakby to był normalny lag to wszystko stałoby w miejscu.

Sorry, że tak chaotycznie, ale nie umiem wytłumaczyć tego w bardziej jasny sposób. Mieliście tak kiedyś / obecnie? Jakieś pomysły co mam robić dalej? Bo tak sie po prostu grać nie da...

Opublikowano

Dobra, przedstawię jak się sprawa ma.

Wyczyściłem kompa z wszystkich śmieci, odinstalowałem wszystko co się dało, zeskanowałem, zdefragmentowałem dyski, naprawiłem błędy rejestru........ itd.

Komputer, jeśli chodzi o płynność chodzi teraz jak nowy, przeglądarka, wszystko. Ale jak tylko wejdę do metka to już mi coś nie gra.

Mianowicie mam jakieś "dziwne" lagi, nie zwykłe, postaram się to dokładnie wytłumaczyć. Zwykły, mocny lag polega na chwilowym, całkowitym zacięciu się gry, wszystko nagle staje w miejscu. A ja mam trochę inaczej, przykład: straciłem hp do połowy, klikam poty no i nic! Gra się nie zacina, nie widać żadnego laga, ale po prostu nie mogę nic zrobić, jak zapalam aurę to nie działa, tak samo jak te poty. Nagle ten "niby lag" ustępuje i 'wybucha' wszystko na raz - wszystkie poty, po czym wyrzuca mnie z serwera. Podobnie mam w takiej sytuacji z księgą konia, klikam ją może 5 sekund i nic, nagle bum. Tylko mówię stałem wtedy koło ludzi którzy się normalnie bili, ruszali się, a ja nie mogłem nic zrobić no wtf. Jakby to był normalny lag to wszystko stałoby w miejscu.

Sorry, że tak chaotycznie, ale nie umiem wytłumaczyć tego w bardziej jasny sposób. Mieliście tak kiedyś / obecnie? Jakieś pomysły co mam robić dalej? Bo tak sie po prostu grać nie da...

Winna twojego łącza internetowego , lub serwera metin nie ma innej możliwości.

Opublikowano

Winna twojego łącza internetowego , lub serwera metin nie ma innej możliwości.

A może to być spowodowane tym, że wyciąłem pobranego metina (cały folder) z GameforgeLive? :D

Opublikowano

A może to być spowodowane tym, że wyciąłem pobranego metina (cały folder) z GameforgeLive? :D

Raczej nie chyba , że coś w nim edytowałeś ? :D 

Opublikowano

Edytowałem tylko ikonkę patchera xD.

To odinstaluj całego metina i zainstaluj ponownie a następnie sprawdź czy problem nadal będzie występował 

Opublikowano

Również tak mam od połączenia serwerów. To chyba raczej wina serwerów gf

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wyłącz nie potrzebne programy,

Mi pomogło:

Przeczyszczenie komputera programem CCleaner.

Wyczyść rejestr i po sprawie :D

(Ja czyszcze rejestr 2 razy w tygoniu)

post-1171398-0-20996200-1405711681.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...